Slotdagen fris maar gezellig

Slotdagen fris maar gezellig

ZUIDHORN – Zunobri had het met het weer niet getroffen want het weekend van 1 juli had het minste weer van weken. Maar toch lieten de Zunobrianen zich niet kisten en maakten er een mooi weekend van.

Op vrijdag werd het tentenkamp opgeslagen achter het kunstgrasveld van Zunobri. Altijd een mooi evenement, zo’n 25 kids logeerden op het veld van Zunobri en maakten er een gezellige avond van.

De volgende dag startte het mixtoernooi rond een uur of 11. Helaas was het de hele morgen nat, nat en nog eens nat want het miezerde aan één stuk door. Maar met een vol programma werd er toch flink doorgekorfbald. Niemand liet zich van de wijs brengen.

Na het mixtoernooi was er alle tijd om even thuis lekker te gaan douchen want rond 17 uur zou de barbecue plaats vinden. In dit speciale geval had het bestuur echter ook besloten om een korte extra ledenvergadering te starten om een contributieverhoging in stemming te brengen. 
Ondertussen werden de barbecues opgewarmt en door een paar zeer actieve vrijwilligers al volg gelegd zodat straks direct aangevallen kon worden. 
Secretaris Sytse Henstra opende het officiele deel en legde uit waarom de contributieverhoging moest plaats vinden. Als Zunobri dat niet zou doen zou er een groot gat in de begroting ontstaan. Met de al vooraf geleverde stukken had de vergadering hier geen problemen mee en er werd ruim voor gestemd. 

Tussendoor was er door de organisatie besloten om een mooi doel te gaan steunen met een verloting namelijk de stichting Kika voor kinderen met kanker. Vele mooie prijzen waren er te winnen en de hoofdprijs was zelfs een etentje ter waarde van 50 euro. 

Daarna kon de barbecue losbarsten. De regen was inmiddels het land uitgetrokken en omdat de temperatuur nog redelijk was, kon ieder toch goed genieten van het samenzijn.

Nadat de buikjes vol waren, de kids lekker op het veld hun energie kwijt geraakt waren was het tijd voor het leuke onderdeel. 

Bestuurslid Herman Schutte speechte de vergadering toe en begon met een mooi verhaal over waar Zunobri nu staat. Ja het klopt dat Zunobri 1 het moeilijk heeft in de competitie maar als je naar de posititiveit kijkt is dat alleen al winst. Bovendien heeft Zunobri een prachtige opbouw qua jeugd en met Kevin van Haastrecht voor de jeugdploegen werkt dit beleid nu al uit tot 3 kampioenschappen bij de jeugd. 
Schutte constateerde dat Zunobri het zo slecht niet doet, ook de ruime opkomst vanavond gaf in zijn ogen maar weer eens aan dat de club leeft. 

Vervolgens zette het bestuur de vele vrijwilligers in het zonnetje met een mooie bos bloemen en een cadeaubon. 

Toch was er nog speciale aandacht voor een 3 tal vrijwilligers. 

Allereerst werd Manon Brander naar voren geroepen, zij gaat als Jeugdcoordinator (JeCo) na ruim 10 jaar, stoppen. Het takenpakket van JeCo is de afgelopen jaren enorm toegenomen en de verantwoordelijkheid is groot. Manon deed dit echter met heel veel energie en heel voortvarend. Mede door haar staat de jeugd nu als een huis. Ze laat het echter uitstekend achter want ook door haar inbreng zijn nu Hilly, Marloes en Janneke bereid gevonden om de taken onder hen te verdelen. 
Gelukkig blijft Manon aan Zunobri verbonden, sowieso als speelster maar daarnaast gaat ze Minke ondersteunen in het wedstrijdsecretariaat. 

De tweede persoon die aandacht verdiende is Tjeerd de Jong. Zijn verkooptechnieken in de financiele acties zijn ongevenaard. Het bestuur vond dat dit niet ongezien voorbij mocht gaan. Herman overhandigde zelfs een heuze mooie standaard. 

De vrijwilliger van het jaar was natuurlijk het hoogtepunt van de avond. Ieder zat vol spanning te wachten en ja daar was het moment. Schutte hield het nog wat geheim maar al snel werd duidelijk dat het maar 1 kon zijn. “Moeilijk was het niet” aldus Schutte, het bestuur koos Stefan Steenbergen. 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram