Zunobri Superheldenkamp Geweldig!

Zunobri Superheldenkamp Geweldig!

SCHOONLOO – Het is meivakantie en dat betekent Zunobri Korfbalkamp! Dit jaar was het thema superhelden. 

De locatie? Groepsaccomodatie ‘De Warme Bossen’ in Schoonloo. Met veel plezier en een klein beetje tijdsnood, is het de Activiteitencommisie gelukt om alles in kannen en kruiken te krijgen.

Maandagochtend, 1 mei, vertrok het superheldenteam van Zunobri naar de Ieberenplas voor het traditionele Beachkorfbal toernooi. Het was een beetje improviseren om een passende plek te vinden op het kleine strandje. Het veld lag ook niet vlak, maar dat houdt Zunobri niet tegen.

Vooraf werden de spelregels nog even uitgelegd door Christiaan Schaafsma. Ondertussen brak de zon door, waren de superhelden pakken ingeruild voor de sportkleren, en kon het echte werk beginnen.

In twee poules werd er gekorfbald voor een plek in de halve finale. Ook al duren de potjes niet lang, het zand maakt het zwaar en al snel was er zweet te zien op sommige gezichten. 

In de finale was het team ‘Fantastic Five’ de overtuigende winnaar. Zij krijgen de eeuwige roem en hoeven niet mee te helpen met het opruimen van het veld.

Op naar de boerderij en snel het beste bed opeisen. De ogen van Charlotte en Melle waren alleen op iets anders gericht. In de speelruimte stond een pooltafel en er zijn wel honderden potjes gespeeld dit kamp. Het mag dan wel een korfbalkamp zijn, Zunobrianen zijn van alle markten thuis.

De volgende activiteit staat alweer voor de deur. Vlaggenroof! De sportkleren werden ingeruild voor lange broeken en jassen. In twee grote groepen moesten zij een theedoek, de vlag, zien te verstoppen en als eerst de vlag van het andere team veroveren. Met al het blad op de grond, was een verstopplek al snel gevonden. Het werd wel lastig om de vlag van de tegenstander te vinden.

Terug bij de boerderij werd de pooltafel natuurlijk direct gevonden. De kampleiding begon met de voorbereiding voor het avondeten en in het bos waren de voorbereiding voor het avondspel nog in volle gang.

Het hoofdgerecht van de eerste avond is pasta, met ‘rode’ of ‘witte’ saus. Als bijgerecht stukjes komkommer, appelmoes, geraspte kaas. Het nagerecht bestond uit een keuze van snoep, snoep en nog meer snoep. Eerst natuurlijk nog de afwas doen.

Veel tijd was er niet. De eerste groep mocht alweer op pad naar het bos. De meegereisde spelers van de F- en E-jeugd moesten in het daglicht op zoek naar de mysterieuze personen.

Met hulp van een kaart wisten zij iedereen te vinden. Dat was geen makkie. Aangekleed in een heuse Ghillie Suit waren zij bijna over Julian heen gelopen. En geloof het of niet, onder een grote hoop mos lagen Bram en Matthijs verstopt. Uren lang waren zij bezig om een kuil uit te graven en deze te camoufleren met de omgeving. Overdag zijn zij al niet te vinden, dat zal ’s nachts onmogelijk zijn.

Toch is het de kinderen van de D1, C1 en A1 gelukt om in het donker ook iedereen te vinden. Groep 3, bestaande uit Doris, Zahra, Kim en Kim, Daan en Luuk deden dit het snelst. Zij noteerden een tijd van 36 minuten en 27 seconden, maar kregen een tijdstraf van tien minuten en zagen de winst gaan naar Groep 1: Tessa, Lara, Demian, Kevin, Syra en Charlotte. Groep 2 deed er meer dan een uur over. Als laatste groep nog in het bos besloot Stefan ze op te zoeken en de goede kant op te sturen. Annet, Roos, Rifka, Lieke, Tess, Danique en Melle stonden op nog geen twee meter van de hoop mos te vragen waar Bram en Matthijs verstopt zaten. Eindelijk konden ook zij weer terug naar de boerderij.

De eerste dag zit erop. Tanden zijn gepoetst, een paar teken zijn chirurgisch verwijderd, en het bed werd opgezocht.

Vroeg uit de veren, om de broodjes te smeren. De tweede dag van het superhelden kamp is aangebroken. Vandaag staan er drie activiteiten op de agenda. In de ochtend Sport en Spel, in de middag een superhelden speurtocht, ‘s avonds de Bonteavond gevolgd door een quiz.

Verspreid over het terrein waren verschillende spelletjes klaargezet. Van touwtrekken, naar pictionary, en het tekenen van een superheldenposter. Alsof er nog niet genoeg snoepjes mee zijn genomen, was er ook de Skittle Race. Met een Skittle snoepje aan het eind van een rietje en zo hard mogelijk zuigen, moest je van de ene naar de andere kant. Maar ondertussen werd er stiekem ook van gesnoept. Matthijs kan weer terug naar de sportschool, het is hem helaas niet gelukt om touwtrekken te winnen van zes kinderen.

Na de lunch was het tijd voor de superhelden speurtocht. Verspreid door het bos zat de kampleiding verstopt. De groepen kinderen, moesten bij iedereen langs om een puzzel op te lossen. Als het antwoord goed is, kregen zij een cijfer. De combinatie van alle cijfers geeft de goede code om de ‘bom’ te ontmantelen.

Terug van de speurtocht was er de tijd om iets voor jezelf te gaan doen. Potje nummer 342 bij de pooltafel, springen op het springkussen, spelletjes op de slaapkamer of even snel een middagdutje. Niet te vergeten de voorbereidingen voor de Bonteavond.

De kampleiding was alweer druk bezig met het avondeten. Dit keer op het menu: wraps en nacho’s. Iedereen kon zijn eigen mengelmoes van vlees, groente, appelmoes, kaas, chilisaus, maken. Daarna een lekker ijsje als toetje. 

Dan is daar de Bonteavond. De openingsact werd verzorgd door het E-team. Lisa, Demi, Simone en Julian dansten de Zigg Zagg. De dames van de C1 deden een dansje op het lied Modeshow. Annet, Roos, Zahra en Doris verbaasden het publiek met hun superkracht, gedachten lezen. De D1, en Kevin en Demian, liet iedereen raden welke locatie, persoon of handeling zij uitbeelden. Als laatst nodigden Tessa en Lara verschillende mensen uit om een papiertje te grabbelen en ook uit te beelden. Met als klapper op de vuurpijl, de superhelden quiz.

Tijdens de quiz mocht het groepje van Thomas een prijs ophalen voor de mooiste superheldenposter.

De rest van de avond was er ook genoeg te doen. Eindelijk mocht ook de kampleiding een potje poolen. De D1 stond te dansen op de muziek. Twister werd uit de kast gehaald. En ook het bed werd gezocht door sommigen.  Met zoveel activiteiten is het Zunobri Korfbalkamp ook vermoeiend soms.

Tot diep in de nacht was het nog gezellig. Terwijl alle kinderen al lagen te slapen, zat er een grote groep nog spelletjes te spelen. Nou ja, slapen? Ze waren niet luidruchtig genoeg voor de kampleiding om het te horen. 

De derde dag, de laatste van het kamp. De laatste keer gezellig met z’n allen aan tafel ontbijten. De vermoeidheid was merkbaar bij een aantal. Vandaag is de enige activiteit op het programma dan ook de grote schoonmaak. 1 team, 1 taak. Iedereen draagt zijn steentje bij aan dit kamp. Van de organisatie, tot de gezelligheid, en ook het saaie corvee.

Zunobri kan weer terugkijken op een geslaagd feestje. Als aflsuiter de groepsfoto op het springkussen en de autorit gaat weer huiswaarts.

Dank aan iedereen die erbij was!

Door: Stefan Steenbergen

 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram