Zunobri 1 moeizame start veld tegen koploper

Zunobri 1 moeizame start veld tegen koploper

ZUIDHORN – De veldcompetitie gaat van start met de thuiswedstrijd tegen Pallas ’08. Zunobri kent een goede voorbereiding met winst in beide oefenwedstrijden. KVW 7 en het recreanten team van Zunobri waren daar de tegenstander. Pallas is daarentegen van een ander kaliber. Zij wisten kampioen te worden in de zaal, waar Zunobri stijf onderaan is geëindigd. Na de eerste helft van de veldcompetitie staat Pallas ook bovenaan en bezit Zunobri de zesde plek boven Lemmer en Wêz Warber en Fluch. De moeizame periode van de zaalcompetitie wordt nog even doorgezet tegen Pallas.

Voorafgaand aan de wedstrijd zat de moed er goed in. Het was goed korfbalweer, met een kleine regenbui in het verschiet. Het nieuwe F’jes team wist in hun eerste competitiewedstrijd gelijk een punt te pakken. De E1 pakte twee punten, net als de D1 en C1. Voor Zunobri was het de taak om de eerste tien minuten te laten zien wat zij waard zijn. Dat zij gedurende de zaalperiode toch echt een verbetering hebben doorgemaakt. Wie weet kan de ploeg verrassen.

De vorige wedstrijd tegen Pallas duurde het maar liefst twintig minuten voordat de score werd geopend. Nu duurde het niet lang of het stond 1-12. Janneke van Hielkema scoorde in de openingsfase vanuit een vrije bal en daarna was alleen Pallas aan zet.

Fred Pera verdubbeld de score voor Zunobri van afstand, 2-12. Sharon van der Leest versiert een strafworp vanuit de aangeefpositie en benut deze voor de 3-12. Zunobri weet eindelijk weer te scoren in deze eenzijdige wedstrijd. Karlijn Suurd is goed voor de 4-13 en na vier doelpunten van Pallas is het Fred voor de 5-17. Scheidsrechter E. Spreen fluit voor de rust.

5-17. Een bekende achterstand. Meer valt er niet te zeggen. Op naar de tweede helft en wachten op die regenbui.

Pallas opent de score. Sharon schiet haar tweede van de wedstrijd erin en later haar derde voor een stand van 7-21. Opnieuw scoort Fred voor de 8-22 en zo gaan beide ploegen op hun gemak verder met de wedstrijd. De regenbui komt als een kleine verfrissing. Het publiek staat onder een paraplu, maar de spelers vinden het wel even fijn, deze verkoeling. Ook het scoren koelt af. Beide ploegen beginnen meer moeite te krijgen met het vangen van de bal.

Pallas weet wel uit te lopen tot 8-22 en dan is het opnieuw Fred van afstand, 9-25. Janneke scoort nummer 10 en brengt de thuisploeg naar dubbele cijfers. Tjeerd de Jong en Stefan Steenbergen schrijven in de slotfase ook nog een doelpunt op hun naam. De eindstand is 12-29.

Geen slechte wedstrijd voor Zunobri. Er is zeker een verbetering laten zien. De zaalcompetitie heeft dan toch iets goed gedaan voor de spelers. Daarmee kan men uitkijken op een interessante tweede helft van de veldcompetitie. Een competitie waar er wel punten gepakt kunnen worden.

Door : Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram