Zunobri toch tevreden met laatste zaalwedstrijd

ZUIDHORN – Alweer de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. WSS komt op bezoek in de Quicksilver S. De twee uitersten in de poule. Zunobri staat onderaan met nul punten, WSS kan vandaag promoveren. Met partypoppers, trommels en een grote speaker stonden de toeschouwers van WSS te wachten. Aan de kant van Zunobri was het publiek meer bescheiden. Ook al is de winst vaak niet te bereiken, elke thuiswedstrijd staan de bekende gezichten weer aan de kant om de spelers van Zunobri aan te moedigen.

Bij Zunobri keerde een oude bekende weer terug op het veld. De dames hebben te kampen met blessures en ziekte. Alie Pera mocht haar rokje weer opzoeken en startte in de basis. De tweede helft werd zij vervangen door Willy de Jong, nog een oudgediende van Zunobri. Zij reisde vorige week al mee naar It Fean.

C.J. Jellema fluit voor het begin. Beide ploegen gaan gelijk op in de openingsfase. WSS opent de score, Fred Pera maakt de gelijkmaker van afstand. WSS neemt de leiding weer, als Karlijn een strafworp benut voor de 2-2.  WSS kan het niet veroorloven om op deze manier de wedstrijd vol te maken. Er moet een gat geslagen worden. Kinderlijk eenvoudig breiden zij de voorsprong uit tot 2-6. Fred maakt wederom van afstand de 3-6. Simone Veenstra en Allard Veldman gaan Fred achterna en weten ook van afstand te scoren. Inmiddels is de score uitgelopen tot 5-12.

Voordat de wedstrijd begon heeft het team de eis gesteld om twaalf doelpunten te maken. De ploeg is goed op weg als Fred zijn derde maakt voor de 6-12. Daar blijft het ook bij. WSS neemt het voortouw de laatste minuten van de eerste helft. En ook het begin van de tweede helft. Het staat al 6-21 als Willy de Jong weet te scoren.

Er staat een andere ploeg op het veld. Bij de voorgaande wedstrijden zakte de moed in de schoenen bij een dergelijke stand. Was het plezier weg. Kon het eind van dit loodzware zaalseizoen niet sneller komen. Deze wedstrijd gaat er echt anders aan toe. Misschien omdat dit ook de laatste wedstrijd is. Er valt niks meer te verliezen. De druk is ervan af.

Druk die Yoram Birza te boven is gekomen. De junior gaat inmiddels al bijna elke wedstrijd mee met het eerste. Hij weet het team blij te verassen week in, week uit. Maar zijn allereerste doelpunt voor Zunobri 1 liet nog op zich wachten. Tot vandaag. De 8-24 staat op naam van Yoram, het publiek juicht alsof er gewonnen is. Snel daarna scoort Simone de 9-24, Karlijn weet de 10-26 erin te gooien en Fred bekroont een scorend uitstekende wedstrijd met zijn vierde van de dag, 11-29.

Met nog enkele minuten te gaan is het Tjeerd de Jong die de 12-30 scoort. De twaalf doelpunten zijn gehaald. C.J. Jellema fluit af en het feest kan beginnen. WSS promoveert en Zunobri heeft een meer dan tevreden gevoel overgehouden aan de wedstrijd.

Het zaalseizoen zit erop. Terug naar buiten.