Vind Zunobri de resetknop?

STADSKANAAL – Terug naar een oude bekende. Stadskanaal ’74 is de tegenstander deze vroege zaterdagochtend. Terug naar de pupillen tijd grappen de spelers onderling. Het team vertrok al om 9:45u. Nu hebben zij alles gehad. Van laat op de avond, eind van de middag en vroeg op de dag. De tijd maakt niet uit. Er wordt weer gekorfbald. Deze ronde speelt zich af in sporthal De Spont.

Zunobri begint ‘oké’ aan de wedstrijd. Er worden genoeg kansen gecreëerd in de aanval. Drie, vier, vijf schoten, maar daar win je geen wedstrijd mee. Stadskanaal begint beter aan de wedstrijd en weet wel de korf te vinden. Het staat 3-0 als Fred Pera dan eindelijk de score opent voor Zunobri, 3-1. Stadskanaal breidt de voorsprong uit tot 6-1. Dan mag Zunobri weer juichen voor Simone Veenstra die de 6-2 maakt van ver.

Stadskanaal kan niet stoppen met juichen, niet stoppen met scoren. Zij breiden de voorsprong nog verder uit naar 11-2. Daarmee lijkt de wedstrijd al vroeg gespeeld te zijn. Een time-out wordt ingezet om de ploeg terug in de wedstrijd te krijgen. De spelers wakker te schudden.

En zij worden wakker. Sharon van der Leest maakt er 11-3 van. Snel daarna maakt zij ook de 13-4. Fred is goed voor de 14-5. De score loopt door, maar er wordt nu een andere wedstrijd gespeeld. De doelpunten vallen nu wel aan de kant van Zunobri. Allard Veldman scoort ook van ver, 16-6. De laatste seconden gooit Stefan Steenbergen de 18-7 erin en de kleedkamers worden opgezocht.

Bij de thuiswedstrijd tegen Stadskanaal kreeg Zunobri ook 18 doelpunten om de oren in de eerste helft. Zelf wisten zij toen 11 keer te scoren en hing er een tevreden sfeer in de kleedkamer. Deze keer niet. Weer een flinke achterstand, weer worden er slordige fouten gemaakt, weer een slechte start aan de wedstrijd. Deze keer moet er echt op ‘reset’ gedrukt worden en met een schone lei beginnen aan de tweede helft.

Maar weinig hebben het door dat de score geopend wordt door Zunobri. Ook aan de kant is het onduidelijk wie er gescoord heeft. Of Allard, of Karlijn Suurd? Voordat het duidelijk is krijgt Zunobri al twee tegen, 20-8.

Ook deze tweede helft gaat de score gelijk op. Stefan scoort van afstand de 20-9. Stadskanaal met twee. Janneke van Hielkema mag dan toch nog een doelpuntje meepikken voor de 21-10. Weer Stadskanaal met twee. Sharon nogmaals voor de 23-11. Ook Tjeerd de Jong wordt vandaag doelpuntenmaker. Hij schiet de 24-12 door de korf.

De score voor alleen de tweede helft is nu 6-5 in het voordeel voor Stadskanaal. Een volledig ander begin dan de eerste 15 minuten van de wedstrijd. De ‘reset’ knop is dan toch gevonden door het team. Dan komt er nog een vergeten doel om de hoek: een helft winnen. Tegen Roreko was het net niet gelukt en de wedstrijd tegen Vitesse is al vergeten.

Stadskanaal maakt het Zunobri wel lastig om dat doel te halen. Zij weten er weer drie te scoren en komen tot 27-12. Fred maakt zijn derde en de 27-13. Stadskanaal voor 28-13. Dan zijn het zowel Allard als Karlijn die scoren, 28-15. Stadskanaal nog een keer voor 29-13. Manon Brander en Simone mogen dan ook scoren als Stadskanaal met het slotakkoord komt. Op het scorebord staat 31-17, scheidsrechter L. Salomons fluit af.

Een slecht begin eindigt met een goede tweede helft. 18-7 voor de eerste en 13-10 voor de tweede helft. Dat allemaal nog voor het middaguur. Een uitzondering op de gewoonlijke korfbal zaterdagen. Volgende week gaat Zunobri dan opnieuw terug naar een oude bekende. Een avondwedstrijd. Ditmaal in Surhuisterveen tegen It Fean/Boelenslaan, de koploper.