Zunobri telt zegeningen in zware pot

ZUIDHORN – Na twee weekenden zonder een wedstrijd mochten Olympia 1 en Zunobri 1 aantreden voor speelronde 11. De vorige wedstrijd in Buitenpost was een heus doelpuntenfestijn. Voor Olympia. Zunobri wist slechts vier keer te scoren. Met de vooruitgang die geboekt is over de afgelopen maanden moet de ploeg uit Zuidhorn toch wel meer dan viermaal scoren?

Het publiek stroomde binnen voor de wedstrijd, maar werden verrast dat beide ploegen nog met de warming up bezig waren. Er was geen scheidsrechter te bekennen. Gelukkig kon Matthijs Slager op het laatste moment nog opgeroepen worden om te fluiten. Later dan gepland, net als de sneeuw, kon er eindelijk gekorfbald worden in de Quicksilver S.

Olympia weet al snel een voorsprong op te bouwen. Een vrije bal, van dichtbij en van veraf, Olympia schiet met scherp. Voor Zunobri is het Janneke van Hielkema met het eerste doelpunt. Als Olympia antwoord met nog eens drie doelpunten, 1-6. Janneke weet ook de tweede te maken en wederom krijgt Zunobri drie tegendoelpunten om de oren, 2-9.

Halverwege de eerste helft is Zunobri goed op weg om meer dan vier doelpunten te scoren. Hoewel de winst er al niet meer in zit, mag de ploeg zeker niet bij de pakken neerzitten. In de Formule 1 waren het Max Verstappen en Sergio Pérez voor het team van Red Bull die de race wisten te domineren. Zij finishten als eerste én tweede. Zij vierden de overwinning als een normale dag op kantoor. Daarachter was het Fernando Alonso van Aston Martin die als derde over de streep kwam, maar vierde het resultaat alsof hij gewonnen had. Met deze instelling moesten de spelers van coach Willem Pera de eigen wedstrijd ingaan.

Stefan Steenbergen en Simone Veenstra weten te scoren voor een stand van 4-9. Simone scoort vanuit een vrije bal. Stefan legt de bal erin na een goede actie van Allard Veldman. De eerste helft is nog niet voorbij en de vier doelpunten zijn al behaald. Hoe ver weet Zunobri het nu te schoppen? Of moet ik zeggen gooien, voordat er gefloten wordt voor voetbal.

Olympia scoort rustig door en zit al in de dubbele cijfers, 4-11. Janneke gaat in haar eentje al richting de vier doelpunten. Ook zij scoort een vrije bal voor haar derde van de wedstrijd en een stand van
5-11. Fred Pera weet nu ook de korf te vinden, van afstand, voor de 6-11. Olympia geeft nog even gas richting het einde van de eerste helft, 6-15. De kleedkamers worden opgezocht voor een pitstop van vijf minuten.

Er staat nu al een beter resultaat op het scorebord, maar er is geen reden tot feest. Er werden nog veel fouten gemaakt. Vooral het tempo mag wat hoger. Olympia verdedigt als een team en daardoor heeft Zunobri al meerdere malen onnodig balverlies geleden. Ook mag er aan de kant van Zunobri meer druk gegeven worden op de schoten. Voor de tweede helft zal de nadruk liggen op het verdedigende werk, de tegendoelpunten onder de 30 houden.

De score is 6-17 als Janneke haar vierde doelpunt maakt met een doorloopbal. Daar zal het ook even bij blijven voor Zunobri. Olympia blijft de bovenliggende ploeg in de wedstrijd, waar Zunobri het tempo begint te verliezen. De achterstand wordt uitgebreid naar 7-22.

Dan mag het publiek eindelijk weer juichen als Simone een strafworp benut voor de 8-22. Snel daarna is het Janneke van afstand voor een stand van 9-23 en later ook van dichtbij voor haar zesde en de 10-26. Ook Zunobri zit nu eindelijk in de dubbele cijfers. Stefan maakt de 11-28 met een ‘one-hander’, Olympia weer voor de 11-29, Simone schiet de 12-29 binnen, en Olympia met het laatste woord, 12-30. Het eindsignaal luidt. Nogmaals dank aan Matthijs Slager voor het fluiten van deze wedstrijd op zijn vrije zaterdagmiddag.

Een aanmerkelijk betere uitslag voor Zunobri vergeleken met de uitwedstrijd tegen Olympia, een
27-4 verlies. Nogmaals een bevestiging van de stijgende lijn binnen het team. Als het gaat om het aanvallend vermogen van de spelers tenminste. De ploeg krijgt nog altijd veel tegendoelpunten om de oren. Richting de laatste drie wedstrijden van het zaalseizoen staat er dan ook een grote klus te wachten. Zunobri gaat nog op bezoek bij Stadskanaal en It Fean/Boelenslaan. WSS zal de laatste thuiswedstrijd zijn. Drie ploegen die gemakkelijk weten te scoren tegen Zunobri. We gaan het meemaken. Speelronde 11 is achter de rug en beide ploegen kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze sportieve zaterdagmiddag.