Zunobri knokt maar red het niet

BEILEN – Met nog twee helften te gaan, dringt de tijd voor Zunobri om hun doel te behalen. Een helft winnen. Tegen Roreko waren zij dichtbij 9-9 en 8-7 voor een eindstand van 18-7. Een grandioze prestatie, die niet vergeten mag worden. Nu is Vitesse de tegenstander met Beilen als speelveld.

Eerst een kleine terugblik naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Binnen enkele minuten kwam de ploeg achter met 0-4. Met doorzettingsvermogen en geloof wist Zunobri op gelijke hoogte te komen, 7-7. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 12-30, waarbij de ploeg stuk liep op het afronden van de kansen. Nu, twee maanden later, is er hard gewerkt aan het scorend vermogen. De laatste wedstrijden worden er meer doelpunten gemaakt. Verdedigend kunnen de spelers meer druk geven.
Het is dus niet onmogelijk. Een helft winnen. De eerste minuten worden cruciaal voor het beeld van de wedstrijd. Zunobri komt voor met 0-1. Geweldige eerste minuut, maar Vitesse knalt er simpelweg overheen. 3-1, 4-2, 6-2, time-out, 9-3, 11-3, 13-3, 17-5 en de kleedkamers worden opgezocht voor de rust. Het team van vorige week is nergens te bekennen. Alle acht spelers in het veld komen niet op hun niveau. Het is weer zo’n avond. Een avond om toch te vergeten.

De tweede helft. Met een schone lei beginnen en het doel veranderd in: Zorg ervoor dat je nog met een goed gevoel van het veld kan lopen. Wederom opent Zunobri de score en gaan beide ploegen gelijk op tijdens de beginfase. Toch zijn er weinig woorden nodig voor de tweede helft. Vitesse blijft maar scoren, Zunobri blijft maar moeite hebben om hun eigen spelletje te spelen. 30-10 is de eindstand.
Voordat de kleedkamers weer worden opgezocht, wordt één speler in het zonnetje gezet. Na 12 jaar in dienst te zijn geweest van Zunobri eindigt hier voorlopig de korfbal carrière van Matthijs Blaauw. Hij gaat het leger in en helaas valt dat niet te combineren met de sport. Het team wenst hem veel succes!

Door: Stefan Steenbergen