Verlies Zunobri A1 doet onrecht aan mooie spel

Zaterdag 16 September speelden onze A1 toppers tegen Wees-Kwiek (Nuis/Niebert, Marum). Nadat Sytse de team-foto’s had geschoten achter op het veld tegen de bosrand, fluit scheids Matthijs  om 12u20 het startsignaal.
Afwisselend in lichte regen, die koud striemend met harde windvlagen in de gezichten slaat, dan weer in doorbrekend zonnetje die nog zomerse kracht heeft, spelen we de eerste helft.

Sara, Joran, Tessa en Ernst starten in de aanval, Julian, Doris, Roos en Rutger in de verdediging. Vanuit de beschutte (met zeil-omtrokken) dug-out moedigen Max en Hans hun teamgenoten aan. In de 4de speelminuut valt het eerste punt tegen. Even later valt 0-2 na een strafworp die Julian tegen krijgt.
Dan mogen Doris, Julian, Roos en Rutger in de aanval. Succesvol, want na een prachtig samenspel weet Doris 1-2 te maken. De tegenpartij heeft t even zwaar. Eén van de dames verdraaid haar knie, maar kan na een klein moment van rust gelukkig gewoon doorspelen.
De strafworp die wij tegen krijgen, missen ze. Wegens de harde wind veranderen afstandsschotten steeds iets van richting of vliegen over met wind mee.. Met behulp van doorloopballen creëren we veel kansen, maar op mysterieuze wijze willen ook die maar niet tot punten leiden. Tot diep in de eerste helft… dan weet Julian de stand gelijk te zetten op 2-2 met een heel mooi afstandsschot die wél door de mand gaat.
We wisselen van helft en dan gaat de wind even liggen.. Daar maakt de tegenstander dankbaar gebruik van: 2-3 en 2-4 volgen elkaar binnen 3 minuten op.

Na de rust komen Max en Hans het veld mee op en mogen Rutger en Doris in de beschutte dug-out plaats nemen. De hele tweede helft komt de tegenstander nauwelijks aan de bal. Het veldspel van ons team loopt als een trein. Roos en Julian schieten bal na bal naar de korf, maar ze willen er maar niet door. Ook Max mist een mooie poging. Doorloopballen zijn er ook te over, maar ook die veranderen de score niet. En die éne enkele kans die de tegenstander weet te creëren, die gaat er wél door… 2-5 .. om gek van te worden.
Tessa wisselt voor Doris. Janneke en Peter coachen zich de blubber “Hij hoeft alleen maar dóór de korf” klinkt er wanhopig.  Julian weet 3-5 te maken en Sara’s bal scheelt maar een haar. Ernst wisselt voor Rutger. Joran krijgt een strafbal mee, maar mist meerdere pogingen tot zijn terechte frustratie, want man oh man het scheelt steeds zó weinig! Doris schiet 1 minuut voor tijd nog raak, waardoor de schade beperkt blijft tot 4-5.
Een stand die geen juiste afspiegeling lijkt van het spel, want qua balbezit en kansen had Zunobri absoluut de overhand. Bij betere weersomstandigheden was deze wedstrijd in ons voordeel geëindigd. Dus ondanks de kleine nederlaag, applaus voor A1.

Door: Sonja Posthumus