Koos Brander vrijwilliger van het jaar 2022

Koos Brander vrijwilliger van het jaar 2022

ZUIDHORN – Bij monde van bestuurslid Herman Schutte werden niet alleen de vele vrijwilligers in de organisatie van Zunobri in het zonnetje gezet maar ook de traditie van Vrijwilliger van het jaar, weer opgepakt na een paar coronajaren. 

Herman leek wat criptisch te beginnen toen hij aangaf dat het bestuur nu een vrijwilliger had gevonden die van alles voor de vereniging deed. Maar al heel snel kwamen er hints in de goede richting. 
“Deze vrijwilliger organiseert NL Doet heel vaak” aldus Schutte, daarmee was het voor velen nog lang niet duidelijk wie het was. De tweede aanwijzing was voor het grootste deel al verhelderend. 
“Hij repareert, legt elektriciteit aan”, toen werd de groep van mensen die dit kan al een stuk kleiner. Vervolgd door: “en is een trouw supporter van Zunobri, geeft gevraagd en ongevraagd zijn commentaar, vooral op de scheidsrechter” en “een steun voor Manon”. 

Schutte doelde dus op Koos Brander, die al jaren bij de vereniging zit. Hij heeft in het bestuur gezeten en ook in de TC heeft hij zijn steentje bijgedragen. De laatste jaren is hij vooral de man van de elektriciteit. Als je om je heen kijkt in en om het clubhuis en materialenhok is er een groot aantal leidingen aangelegd door Koos. 
Daarnaast is Koos met zeer grote regelmaat aan de kant te vinden. Inderdaad heeft hij een duidelijke mening en menig scheidsrechter moest het loodje leggen hoewel hij ook niet te beroerd is om over de spelers een mening te hebben. Zo eerlijk moet je dan ook weer zijn, zal Koos zijn redenering zijn. 

Hij is wars van politiek en flauwekul, iets wat Koos siert. Afgelopen zaterdag werd hij zelfs in team Brander op het mixtoernooi ingezet en gooit hij nog eens een balletje mee hoewel zijn hobby meer de barbecue is na tijd. 

Namens het bestuur werd onder luid instemmende applaus, wisselmascotte Frits overhandigd aan Koos met een grote bos bloemen. Een terechte benoeming. 

Zijn eerste reactie naar uw redacteur was natuurlijk “niet in al die krantjes he”. Uw redacteur denkt daar natuurlijk anders over. 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram