Succesvolle slotdagen druk bezocht

Succesvolle slotdagen druk bezocht

ZUIDHORN – Het mocht weer, in 2019 waren de laatste slotdagen voor de K.V. Zunobri. Na 2 jaar onzekerheid en afgelastingen mocht het eindelijk weer. Dat was ook te merken, over 2 dagen deden maar liefst 120 deelnemers mee met de drie onderdelen, tentenkamp voor de jeugd, mixtoernooi en barbecue. De sfeer was dan ook geweldig. 

Het begon op vrijdag 1 juli. Maar liefst 36 kids en leiding maakten het tentenkamp op achter het kunstgrasveld. Zoveel animo hadden we nog nooit gehad. Sterker, nadat het kamp in mei helaas veel afmeldingen had vanwege verlate “corona” vakanties van gezinnen, waren er nu zelfs meer kids dan op kamp. 
Er werden spelletjes gespeeld en uiteraard was er een kampvuur. Stiekem de leiding te slim af zijn was bijna een thema dit jaar, even een extra blokje hout op het vuur of de muziek toch nog aan zetten. 
Gelukkig had niet alleen de leiding daar last van, toen ’s morgens om half 7 in een tent de muziek al even lekker hard ging, draaide menig puber zich nog even mopperend om, het was dan ook het gesprek van de ochtend met hier en daar natuurlijk een grijns. Veel geslapen werd er dan ook niet natuurlijk. Maar dat hoort er bij. 

Om 11 uur zou het mixtoernooi beginnen, waarbij families en vrienden gezellig tegen elkaar een potje mogen korfballen, ervaring niet vereist. Deze keer waren er maar liefst 80 spelende familieleden en vrienden dus met 8 teams kon elk team uit 10 mensen bestaan. Met lekkere temperatuur en af en toe een warme zon werd er hard geknokt in 2 poules waarna er zelfs halve finales waren toegevoegd door de leiding. De finale leek in het begin een mooi gelijkopgaande strijd. Maar toen een D pupil een paar maal in de hoge korf mikte was het gebeurd want dat betekende 2 punten. Het werd op 10-8 nog spannend maar de beslissing was geforceerd. Toch kreeg ieder team een lekkere taart want een nieuwe taartenactie betekende dat het verliezende team als eerst een taart mocht kiezen en zo verder tot het winnende team.

Het mocht de pret niet drukken want ’s avonds was daar de afsluitende barbecue. Om 17 uur verzamelde ieder zich fris gedoucht weer op het terrein van Zunobri. Dit keer waren er zo ruim 60 mensen aanwezig. De barbecue werd geopend door Janneke van de activiteitencommissie waarna Dick en Fokje zich over het barbecueën ontfermden. Al snel volgde er natuurlijk een rij want ieder had flinke trek na het mixtoernooi. 
Ondertussen schoten jongelui nog even een balletje in de warme zon. Zo rond 20 uur nam bestuurslid Herman Schutte het woord, hij refereerde aan het feit dat we weer bij elkaar kunnen zijn zo na corona maar ook haalde hij aan dat we als Zunobri onszelf meer in de schijnwerpers willen zetten door wervingsacties. Daarnaast gaf hij aan dat we als Zunobri ook ons spelniveau willen verhogen daarom is voor het eerst in het bestaan van Zunobri een betaalde jeugdtrainer aangetrokken in de persoon van Kevin van Haastrecht. 

Daarna wilde het bestuur elke vrijwilliger in het zonnetje zetten door ze naar voren te roepen en namens het bestuur een bloemetje te geven. Kantinemedewerkers, trainers, scheidsrechters en de diverse commissieleden kwamen allen op het bordes. 

Tot slot wist ieder dat ook de Vrijwilliger van het jaar nog moest komen. De spanning steeg. Schutte noemde eerst een paar eigenschappen, reparaties, elektriciteit aanleggen en supporter zijn. Koos Brander kreeg dit jaar de wisselmascotte Frits, de eer en een mooie bos bloemen in handen. 

Het waren twee prachtige, mooie en warme dagen, zowel letterlijk als figuurlijk. 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram