Laatste wedstrijd seizoen is eigenlijk laatste wedstrijd clubiconen

Laatste wedstrijd seizoen is eigenlijk laatste wedstrijd clubiconen

ZUIDHORN – Zunobri 1 – Veenwouden 1 was eigenlijk een wedstrijd zoals zoveel wedstrijden. Eén die Zunobri natuurlijk wilde winnen.
Maar deze keer hing er een speciale sfeer. Zes spelers zouden gaan stoppen met korfballen, één ervan door verhuizing maar de anderen hangen hun korfbalschoenen aan de wilgen. Bovendien zou trainer en tevens voorzitter Henk van Nieuwenhuis stoppen met coachen.

De wedstrijd werd eigenlijk om des keizers baard gespeeld, maar toch startte Zunobri furieus. Ondanks het vele balverlies bleek Zunobri scorend beter te zijn hoewel Veenwouden de score opende. Fred Pera mikte in de eerstvolgende aanval direct de 1-1 door het kunststof.
Karlijn Suurd mikte 3-1 door de korf en een duidelijk beeld ontspon zich.
Toch leken coaches Henk van Nieuwenhuis en Willem Pera hun handen vol te hebben, en ook dat was te begrijpen want ook al scoorde Zunobri met regelmaat, de aanvallen waren kort en die van Veenwouden waren veel langer.
Ook coach van der Tuin, van Veenwouden, die overigens ook met korfbalpensioen gaat, was maar druk met zijn team en probeerde met een time-out het tij te keren.
De drinkpauze werd door de Veenwoudster coach intensief gebruikt om op zijn spelers in te praten.
Maar Zunobri was intussen middels prachtige goals van twee scheidende spelers, Fred Pera en Thomas Wijtsma op een 6-2 voorsprong gekomen. Bij rust had Zunobri een ruime 7-3 voorsprong.
Na rust echter leek de wedstrijd wel omgedraaid. Zunobri had duidelijk op het hart gedrukt gekregen om langere aanvallen te spelen. Dat deed het dan ook maar nu was het Veenwouden dat met de goals aan de haal ging.
Hoewel van beide kanten nu moeizaam, kroop Veenwouden ook door slim doorwisselen, langzaam dichterbij.
Nu was het Thomas Wijtsma die na een rebound, in een reactie de  bal de lucht in gooide en de 8-3 raak mikte. Het ruim opgekomen publiek verwelkomde het doelpunt luidkeels.
Daarna was het alleen nog maar Veenwouden dat scoorde hoewel de aanvallen van Zunobri veel beter waren.
Bij 8-6 geloofde Veenwouden er weer in en de wedstrijd werd spannend.
Zunobri speelde echter nog steeds degelijk met lange aanvallen en zo gevarieerd mogelijk en wist de aanvallen van de Friezen altijd kort te houden. Dus alle reden om te blijven geloven in de overwinning. Maar Veenwouden kwam gelijk tot 8-8.
Zo rond de 29e minuut kreeg Rolf Pera achter de korf de bal aangespeeld en mikte de 9-8 door het gele kunststof, het publiek sprong op.
Direct daarna kregen Rolf, Fred en Alie Pera een publiekswissel, alle drie hangen hun korfbalschoenen aan de wilgen en gaan met korfbalpensioen.
Het lukte de Friezen niet meer om gelijk te komen waardoor Zunobri deze wedstrijd wist te winnen, Thomas Wijtsma kreeg direct een bos bloemen want ook hij gaat bij Zunobri stoppen, door verhuizing hoopt hij zijn carrière elders voort te zetten.

Na tijd werden ook Yoon-Ie Luining en Willy de Jong in het zonnetje gezet en met mooie afscheidswoorden werden alle 6 toegesproken. Clubiconen Fred en Alie Pera kregen nog een klein beetje extra aandacht gezien hun enorme staat van dienst. Het echtpaar had al heel jong via en door Zunobri een relatie en anno 2022 inmiddels drie kinderen en doet tot op de dag van vandaag onnoemelijk veel voor de Zuidhorner korfbalclub. Er werden dan ook de nodige traantjes weggepinkt.

Foto’s: Sietse Henstra (c)

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram