D1 speelt tegen grotere tegenstander goed

Zaterdag 14 mei 2022, iets na half 10 gaat de wedstrijd van Zunobri D1 tegen Rodenburg D1 van start op het veld aan het van Starkenborghkanaal. Daar staan onze dappere strijders dan… tegenover spelers die een kop groter blijken te zijn. Zira, Melle, Tessa en Eva starten in de aanval. Charlotte, Luuk, Daan en Tessa in de verdediging. We gaan als een speer van start. Zira scoort al in de derde minuut 1-0. In de 6de minuut breekt de tegenstander maar nipt door de verdediging van Luuk 1-1. Het spel aan de aanvallende zijde gaat fantastisch. Er wordt snel door gepassed met goedgerichte strakke ballen die goed worden aangenomen. Gaaf om te zien. Melle mist net, de tegenstander scoort 1-2, Zita mist een lange afstands schot… maar de bal blijft op hoog tempo rond gaan. Ondanks meerdere ballen die net niet raak zijn, verliezen we de bal niet aan de tegenstander. En als dat wel even zo is, is hij door de verdediging snel weer teruggehaald. De beloning komt als Melle onderhands raak schiet 2-2.  Tijd voor een wissel, verdedigers worden aanvallers én Nika komt erin voor Eva. Het spel hervat snel met een lange afstandsschot van Luuk, helaas naast. In de 16de minuut scoort de tegenstander 2-3 met een doorloopbal.

Na de rust komt Eva erin voor Luuk. In de aanval nu Melle, Zira, Tessa en Nika. Als we net van start zijn, gaat Danique lelijk door haar enkel. Luuk komt er terug in maar door het enkel-incident is ons team een beetje van de leg geraakt. En.. na een eerste helft waarin we ons kranig hebben geweerd tegen de grote dames uit Roden.. slaat de vermoeidheid ook wel een beetje toe… Alle dappere pogingen ten spijt, lukt scoren niet meer en loopt de tegenstander uit naar 2-9. Daniques enkel lijkt richting het eind van de wedstrijd aardig hersteld. Ze doet nog enkele minuten mee, maar de stand blijft wat ie is.

Ondanks het verlies tegen een team met meiden van een kop groter, mogen we heel trots zijn op hoe ons spel eruit zag in de eerste helft. Wat was dat prachtig !

Door: Sonja Posthumus