Zunobri 1 pakt kampioenschap in poule 4Ab

Zunobri 1 pakt kampioenschap in poule 4Ab

Het afgelopen weekend stond er voor de korfballers van Zunobri 1 de allerlaatste speelronde op het programma van de zaalcompetitie. Vorige week al zette Zunobri met een overwinning op Veenwouden een goede stap richting het kampioenschap. Door een onverwachte overwinning van Wik ‘34 op Veenwouden, tijdens een doordeweekse inhaalwedstrijd, wist Zunobri dat het kampioenschap de ploeg niet meer kon ontgaan. Met een voorsprong van drie punten reisde de ploeg van trainers Henk en Willem af naar Veenwouden. 

Net als vorige week startte Zunobri verdedigend weer ijzersterk, en maar liefst 10 minuten lang kwam Veenwouden niet tot scoren. 

Aanvallend was de focus er nog niet, waardoor het na het eerste kwart slechts 1-4 stond.
Gedurende de eerste helft kwam Zunobri steeds beter in het spel en lukte het verder uit te lopen naar 3-8. Aan het eind van het eerste bedrijf liet Zunobri verdedigend wat steken vallen, waardoor de ruststand 6-9 werd.
In de tweede helft kwam Zunobri minder scherp uit de kleedkamer, waardoor Veenwouden steeds dichterbij kwam. Op 11-11 was de stand weer in evenwicht, en moest Zunobri weer opnieuw beginnen. Ondanks dat de Esha formatie al wist dat het kampioenschap binnen was wilde het natuurlijk wel winnen tegen de Friezen. Rolf wist eigenhandig de wedstrijd weer vlot te trekken met de 11-12 en 11-13. In de tweede helft was er speeltijd voor Joske, die Sharon verving na een ongelukkige botsing. Ook Allard en Sanne mochten in de slotfase invallen en de wedstrijd uitspelen. Zunobri won uiteindelijk met 14-15, en ronde zo ongeslagen de ingekorte zaalcompetitie af.
Na de wedstrijd was er in Zuidhorn reden voor een gezellig feestje, waar het in de eigen kantine nog lang onrustig bleef.

     

Door Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram