Zunobri 1 boekt sterke overwinning op Veenwouden

Het is ongemeen spannend in de vierde klasse Ab. Zowel Zunobri als Veenwouden maken nog aanspraak op het kampioenschap. Afgelopen zaterdag troffen deze twee ploegen elkaar voor het eerst deze competitie. De laatste wedstrijd die Zunobri en Veenwouden tegen elkaar speelden werd gewonnen door Zunobri.

Nadat coaches Henk en Willem de ploeg op scherp hadden gezet kon om klokslag 15.10 de wedstrijd beginnen onder leiding van scheidsrechter Nicolaaij beginnen.
Zunobri startte aanvallend scherp, en al snel wist Simone de stand op 1-0 te zetten.
Even later vergrootte Alie de stand naar 2-0.
Verdedigend probeerde de thuisploeg om de Friezen goed onder druk te zetten. Toch kon Zunobri niet voorkomen dat Veenwouden hun eerste doelpunt kon aantekenen.
Gedurende de eerste helft kwam Zunobri steeds beter in het verdedigingsspel, waardoor Veenwouden maar mondjesmaat tot soepele aanvallen kwam.
Aanvallend speelde Zunobri zelf heel geduldig, en met goals van onder andere Tjeerd, Stefan en Fred kon de Esha-ploeg uitlopen naar een 12-5 ruststand.
In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde, Zunobri gaf veel verdedigend druk en kon zelf lang en geduldig aanvallen. Toen na een minuut of 10 de voorsprong vergroot was tot 15-7 vonden de beide coaches het tijd om enkele wisselingen in de ploeg door te voeren.
Zowel Joske als Sanne mochten hun opwachting maken voor Zunobri.
Karlijn wist vanuit een vrije bal de eindstand op 19-12 te zetten.
Door de overwinning loopt Zunobri uit naar een voorsprong van drie punten. In de komende week zal Veenwouden nog een inhaalwedstrijd spelen tegen streekgenoot Wik ‘34 uit Damwoude. Bij winst van Veenwouden zal het kampioenschap volgende week beslist worden in een onderling duel tussen Veenwouden en Zunobri. De wedstrijd zal starten om 14.00 uur in sporthal de Hoantserid in Veenwouden.