Zunobri 1 deelt de punten in Damwoude

Na de sterke overwinning van vorige week tegen Wik ’34 stond er deze week wederom een ontmoeting gepland met de Friezen.

Wik ’34 staat bekend als een stugge ploeg, en een makkelijke overwinning als vorige week was dan ook geen zekerheid.

De start van de Zuidhorner verdediging was uitstekend. Maar liefst 12 minuten wisten de Zunobrianen de 0 te houden, wat de aanval de tijd gaf om in de wedstrijd te komen.

De aanvallen bij Zunobri liepen stroef, wat pas na een klein kwart leidde tot een 0-2 voorsprong. Het lukte Zunobri hierna vlot om uit te lopen naar 0-4, door twee mooie treffers van Karlijn Suurd.

Ondanks dat er niets aan de hand leek voor Zunobri kwam Wik ’34 toch weer dichterbij, en sloot aan tot 4-4.

De aanvallen aan de kant van Zunobri liepen minder soepel dan vorige week tegen dezelfde ploeg, en voor ieder doelpunt moest hard worden gewerkt. Zunobri zocht in de rust de kleedkamer op met een minimale voorsprong van 8-9.

In de tweede helft ging Wik ’34 vol voor de punten en sloot op 9-9 en 10-10 weer aan bij hun opponenten. Zunobri kon niet voorkomen dat de gastheren op een voorsprong kwamen, maar bleven door hard werken wel in het spoor. Zo ontspon zich in de tweede helft een spannende, maar niet bijster goede, wedstrijd.
Steeds weer was het Wik ’34 die de voorsprong pakte, en Zunobri die deze knap pareerde.
Aan het einde van de wedstrijd leek Zunobri er toch met de punten vandoor te gaan toen wederom Karlijn Suurd een treffer liet noteren. Echter pakte Wik ’34 waar het recht op had en besliste de wedstrijd in een gelijke stand, 14-14.
Door deze puntendeling verliest Zunobri de koppositie aan Veenwouden. Toch heeft Zunobri alles nog zelf in de hand, en zal het komende week tegen Wez Warber en Fluch moeten winnen om nog kans te maken op het kampioenschap.

Door: Fred Pera