Zunobri pakt koppositie na winst op Wik ’34

In de poule 4Ab stond voor Zunobri deze week de wedstrijd op het programma tegen Wik ’34 uit Damwoude. De geschiedenis van wedstrijden tussen de beide ploegen gaat al lang terug. Eigenlijk treft Zunobri de stugge Frieze ploeg ieder jaar meerdere malen.

De punten zijn lang niet altijd voor Zunobri, vaak gaat Wik ’34 er met de punten vandoor.

In deze ontmoeting gingen de beide ploegen gelijk op. Wik ’34 opende het bal, en Zunobri sloot hierna weer keurig aan. Tot 3-3 was de wedstrijd zo in evenwicht qua scores. Coach Willem Pera gaf na de wedstrijd toe dat hij op dat moment Wik ’34 eigenlijk beter in de wedstrijd vond zitten.
In het tweede kwart stokte de score aan de kant van de Friezen, en lukte het Zunobri om wel te scoren. Met een imposante 5-0 run werd de ruststand op 8-3 gezet.

Na een slok water, en opbeurende woorden in de kleedkamer was het aan Wik ’34 om goals te gaan maken en weer in het spoor van de blauw-witte Esha formatie te komen.

Maar Zunobri kent de gasten en weet dat deze ploeg pas opgeeft wanneer het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Direct na rust maakte Zunobri zowel de 9-3 al de 10-3. Deze comfortabele marge moest Zunobri zien te behouden. Met iets langere, en bij tijd en wijle goed verzorgde aanvallen ging Zunobri door. Via tussenstanden als 12-5 en 14-6 behield Zunobri de ruime voorsprong. De eindstand werd uiteindelijk 16-7. Een fijne en goede overwinning voor Zunobri, die zo de koppositie overneemt van Veenwouden.
Volgende week treft Zunobri alweer dezelfde tegenstander, want Wik ’34 speelt dan gastheer voor Zunobri. De wedstrijd start om 18.30 in sporthal de Boppeslach in Damwoude.

Door: Fred Pera