Zunobri 1 kan het niet bolwerken in de beker

Na de winst op Wez Warber en Fluch van afgelopen zaterdag stond er op dinsdag 5 oktober alweer een wedstrijd op het programma voor Zunobri 1.

Sinds enkele jaren doet Zunobri weer mee met de AP-buitenbeker, en ditmaal hadden de Zuidhorners het tweede team van ZKC ‘19 uit Zuidwolde geloot.

De opening van Zunobri was uitstekend, want Thomas Wijtsma wist de score te openen uit een mooi genomen kans rondom de korf. De voorsprong van Zunobri was maar van korte duur, want direct counterden de Drenten en kwamen langszij.
Toen ZKC ‘19 langzaam begon warm te draaien begonnen ook de doelpunten aan de kant van de gasten te vallen. Via snelle en soepele aanvallen wist ZKC ‘19 het gat van de korf met gemak te vinden. De ruststand werd bepaald op 3-13.

In de tweede helft was er voor Zunobri niets meer te halen tegen het hoger geplaatste 8-tal van ZKC ‘19. Advies van coaches Henk Nieuwenhuis en Willem Pera was dan ook om in de tweede helft te blijven genieten, en zelf het geduld te bewaren om tot goede kansen te komen.
De tweede helft liet eenzelfde beeld zien, hoewel Zunobri de gasten in het eerste kwart na rust lang op slechts 3 goals kon houden.
Uiteindelijk wist Zunobri in de tweede helft nog vier doelpunten te produceren, waarvan Stefan Steenbergen de helft voor zijn rekening nam.
Bij de eindstand van 7-28 floot de sterk leidende scheidsrechter voor het einde van deze pot, en mag ZKC ‘19 nog een ronde verder in de beker.

Komende zaterdag speelt Zunobri weer thuis, Wik ‘34 uit Damwoude komt op bezoek op het sportpark aan het Van Starkenborgkanaal. De wedstrijd start om 15.30.

Door: Fred Pera