Zunobri B1 moet in Noordenveld meerdere erkennen

De laatste B1 wedstrijd van de competitie van dit seizoen beloofde zaterdagochtend 16 Oktober 2021 een spannende te worden. Zunobri speelde thuis tegen Noordenveld B1 uit Roden. We hadden hen al eerder getroffen in de énige verloren wedstrijd van de competitie. Om kampioen te worden moest er in ieder geval gewonnen worden zodat het winstsaldo van de beide B1’s gelijk van stand zou zijn.
Hans en Rutger, die wegens omstandigheden niet mee konden spelen, werden erg gemist, maar er kon gerekend worden op de maximale inzet van Tess uit C1. Naast het veld hield Kevin (ook uit de C1) zijn spieren warm om in geval van nood zijn plaats op de reservebank in te ruilen voor het veld. Om 12u30 precies gaf scheidsrechter Peter het startsein en gingen we van start met Mare, Max, Jullian en Tess in de aanval en Doris, Tessa, Yoram en Roos in de verdediging.
Het eerste punt is voor de tegenstander, maar op aangeven van Max zorgt Mare direct voor de gelijkmaker. De tegenstander loopt uit naar 1-6 tot Joram een lange pass van Julian omzet in een punt (2-6). Mooi uitgespeelde kansen zijn talrijk maar tot ieders frustratie steeds nét niet raak. Tot ineens bij 2-9 in de 17
de minuut er maar luttele seconden nodig zijn voor Roos de 3-9 maakt, waarmee we uiteindelijk de rust in gaan.
De tweede helft gaat mooi van start. We zijn meer aan de bal en het regent prachtig gecreëerde kansen.. alleen wil de bal er (ook nu) maar niet in! Annet komt het veld in voor Tess, zodat het weer vol met B1-ers staat. Roos weet een strafworp naar een punt om te zetten (4-11) en Mare scoort 5-12 enkele seconden na het 12
de punt van Noordenveld. Na prachtig overspelen en helaas gemiste vrije en verre ballen, scoort Doris een mooie 6-14 en Tessa de 7-14 met een doorloopbal. In de allerlaatste minuut dwingt Julian de bal de korf in met een prachtig afstandsschot, waarmee de wedstrijd eindigt in 8-17 en Noordenveld als kampioen sportief gefeliciteerd wordt.
Aan de niet aflatende inzet van het team en haar coaches (Thomas en Janneke) heeft het niet gelegen, noch aan de uitbundige aanmoedigingen vanaf de kant (prachtig spandoek van Roos (zusje Tess), een dikke megafoon van Herman en véle toetertjes) tijdens deze heerlijke Zunobri-familiedag.
Zonder aan het stevige spel van de Noordenvelders afbreuk te doen, zat het ook gewoon niet erg mee met alle Zuidhornse B1 ballen die hardnekkig steeds nét niet de korf in gingen.

Door: Sonja Doornbos