Zunobri B1 sluit mini seizoen af met wervelend korfbal

Op zaterdag 26 juni speelde de B1 een thuiswedstrijd tegen Ritola B1. Het was een warme drukkende dag. Verder had het halve B1 team niet veel nachtrust gehad die nacht omdat ze tot in diep inde nacht op waren gebleven met tentenkamp.

De wedstrijd ging van start om 12 uur, het eerste goal dat werd gescoord was een vrije bal (door Yoram). Daarna bleven de puntjes maar binnen stromen. Het laatste doelpunt van de eerste helft was een afstandsschot van Mare. Totaal is in de eerste helft acht doelpunten gescoord door Zunobri. Veel spelers last hadden van het warme weer. Daarom werden er korte drinkpauzes ingelast. Daarna konden de spelers weer door.
De tweede helft begon met een bovenhandse doorloopbal van Mirthe. Er is in deze helft veel gescoord. Een daarvan was bijvoorbeeld: Julian kreeg een strafworp die hij jammer genoeg mist maar hij gaat in voor de tweede kans en scoort met een klein kansje.
Rutger maakt een punt met een mooi afstandsschot. Zijn eerste punt van het korte seizoen.
Max speelde als aspirant lid zijn eerste korfbal wedstrijd en deed al aardig goed mee.
Richting het einde begonnen beide teams met minder energie te spelen maar alsnog werd er gescoord. De eindstand werd uiteindelijk 20-0 voor Zunobri. Ondanks het overwicht in doe saldo was het een leuke wedstrijd waar door beide partijen snel werd gespeeld. Hierdoor was het nog steeds een leuke wedstrijd om te zien. Helaas voor Ritola misten al hun kansen doel. Na de lange corona onderbreking lijken de kinderen een stuk volwassener geworden zijn (volgens de ouders langs de kant). En dat zie je terug in het spel waar als een team goed en snel samen wordt gespeeld. Dat belooft wat voor het volgende Seizoen.

Foto’s : Sytse Henstra (c)

Door: Sytse Henstra