Versoepelingen qua sport: wat betekent het?

Versoepelingen qua sport: wat betekent het?

Op dinsdagavond 23 februari is aangekondigd in de persconferentie dat we weer mogen sporten, op een paar versoepelingen na blijft alles tot 15 maart zoals het is.
Toch moeten we op blijven letten, er zit een verschil tussen wat mag en wat verstandig is, immers de aantallen besmettingen nemen nog niet af, en de overheid noemt het nog steeds een risico. Ook de avondklok blijft gelden. Dus wil ook het bestuur van Zunobri dat we ons strikt aan de regels houden. De TC zorgt voor de communicatie en welke groepen mogen gaan korfballen. Bovendien vind het bestuur het belangrijk dat iedereen zelf kiest en zich er ook zelf goed bij voelt. Maar ook Zunobri gaat het sporten weer mogelijk maken. Hier hoort u zo snel mogelijk over. 

Lees de regels van de KNKV hier update 27 februari

Een versoepeling van de maatregelen voor de sport is dat de overheid vanaf 3 maart toestaat dat spelers tot 27 jaar weer samen buiten mogen sporten. De verlenging van de lockdown betekent voor korfbal verder op hoofdlijnen het volgende:

  • Wedstrijden van competities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Spelers tot en met 26 jaar mogen volop trainen en mogen dus ook onderling wedstrijdjes spelen.
  • Spelers boven de 27 jaar mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Ben je dus 27 jaar of ouder mag je in tweetallen sporten op 1,5 meter, het groepje mag zo weinig mogelijk variëren.
Waarom tot 27? De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jongvolwassenen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee, immers teams bestaan meestal uit spelers tot ongeveer 35 jaar. De diverse sportbonden hebben dit ook bij de overheid als probleem aangegeven.

De trainer behoort niet tot een groepje van 2 maar moet uiteraard wel aan de 1,5 meter voldoen. 

En nog steeds blijft gelden: heb je klachten, ook al is het maar een klein verkoudheidje en van welke leeftijd ook maar (dus ook als je nog jeugdlid bent!): thuis blijven!
En voor ouders: ouders mogen brengen en halen maar mogen niet blijven als toeschouwer.

Hou je dus nu extra goed aan de regels, onthoud, het gaat er niet om of je het juridisch goed doet, het gaat om jou gezondheid en die van al de anderen!

Via de app groepen en website hoor je het plan van Zunobri.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram