Oud voorzitter Grietinus Jager overleden

Oud voorzitter Grietinus Jager overleden

Vandaag lazen we het verdrietige nieuws dat onze oud-voorzitter en oud-lid Tinus Jager op 20 januari 2021 is overleden.
In november werd Tinus al opgenomen in het Martini, hij had vocht achter de longen en moest gedotterd worden. 

In de jaren 80 speelde Tinus zelf in het 1e team van Zunobri en later ook in het 2e. Hij scoorde makkelijk en was fanatiek. In 1985/1986 speelde hij in het 2e twaalftal van Zunobri en werd hij topscoorder dat seizoen. 
In 1982 werd hij voorzitter van Zunobri en was dit tot 1984. Een tijd waarin er een nog een clubblad was en alles nog met papier en telefoon geregeld moest worden. Tinus hoorde bij de 3 enthousiastelingen die het eerste clubblad “Rond de korf” oprichten voor Zunobri in 1984 en ging gelijk maar in de redactie zitten. Maar hij was behalve voorzitter ook lid van de activiteitencommissie, zat in de 5 jarig jubileum commissie. Eigenlijk was Tinus overal voor te porren. 

In het 25 jarig jubileumboek liet hij de volgende herinnering optekenen:
“Ik kan mij nog herinneren dat wij in Ezinge speelden tegen Albino’s in een sneeuwstorm. En dat ik een doelpunt maakte en de korf niet eens zag staan. 
Maar ook de rode kaart die ik kreeg in de wedstrijd tegen Sportief uit Nieuw Roden. De overtreding kwam van mijn neefje die bij Sportief speelde, maar scheidsrechter Alserda van NKC gaf mij rood. Dus eruit!. Ik was behoorlijk boos op de scheids, maar het was de laatste wedstrijd voor mij (knieletsel) en er werd mij een boeket bloemen aangeboden door Zunobri. Het moest zo zijn.”

Op de foto het 2e zaal-achttal rond 1985 (met dank aan dochter van Tinus: Gerda): 
Boven vlnr: Christiaan Schaafsma, Tinus Jager, Jan, Willem Brandsma, Lucas Aikema
Onder vlnr: Tiny Doornbos, Mieke Brandsma, Tineke Pijpker, ..

Tinus hield van toneel, hij was een kermisfanaat, bouwde miniatuurkermis en stond er ook om bekend in de regio; in 2018 stond hij er nog mee in de Streekkrant en was een echte FC Groningen fan. 

Toen Zunobri het gedeelde clubhuis helemaal zelf mocht inlijven, was het zijn tweede dochter Louisse (ook zijn oudste dochter Gerda korfbalde) die de naam “Thuusvak” bedacht, tot op de dag van vandaag nog steeds de naam van ons clubhuis. Omdat Tinus schilder was had hij bovendien aangeboden het bord te schilderen wat tot op de dag van vandaag nog op de gevel van ons clubhuis pronkt!

Na zijn spelerstijd (gestopt vanwege blessureleed) en voorzitterschap trad Tinus wat meer terug maar hij bezocht ons weer toen we meewerkten aan oefenwedstrijden voor de internationale wedstrijden van Stadskanaal. 

Inmiddels was zijn vrouw in 2015 al komen te overlijden maar Tinus hield de moed er in. 
Helaas werd Tinus ziek maar mocht hij eind november wel weer naar huis. 

Het is verdrietig dat we Tinus nu echt moeten missen, Tinus is 74 jaar geworden.

Namens het bestuur

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram