Zunobri D1 revancheert zich knap in Zuidlaren

Zunobri D1 revancheert zich knap in Zuidlaren

Een week na de pijnlijke 25-3 nederlaag tegen DWA/Argo toonde Zunobri D1 aan uit het goede hout te zijn gesneden. Op bezoek bij Ritola D2, een ploeg die met ‘slechts’ twee punten verschil van datzelfde DWA/Argo had  verloren, was er bij de meegereisde supporters toch enige angst op weer zo’n grote nederlaag. Die angst bleek gaandeweg het duel gelukkig ongegrond. Ditmaal bleef iedereen op het veld tot het eindsignaal strijden en opletten.
Het door Land Schoenmode gesponsorde Zunobri D1 moest het door de afwezigheid van Stan, Rifka en Alberto zonder wissels doen, maar de acht overgebleven gladiatoren Kevin, Lara, Chiara, Merle, Kim W, Kim B, Demian en Tess hielden het, sommigen letterlijk op het tandvlees, de hele wedstrijd vol.
De thuisploeg had in de eerste twee kwarten wel een (licht) overwicht, maar door goed verdedigen en hard werken bleef de schade bij het rustsignaal beperkt tot 3-1. Kevin zorgde tot zijn opluchting voor de treffer van Zunobri. Nu hoefde hij in ieder geval niet lopend naar huis (de strenge woorden van zijn vader).
Na de hervatting leek het toch even de verkeerde kant op te gaan, want Ritola liep snel weg naar 5-1. Maar zoals het fraaie nummer van Billy Ocean ‘When the going gets tough, the tough get going’ al aangeeft, werden bij Zunobri daarna de ruggen gerecht en de (figuurlijke) messen geslepen.
Fraaie treffers van Tess en Lara (2x) zorgden weer voor aansluiting en er volgde een bloedstollend laatste kwart. Voor de zekerheid werd de plaatselijke defibrillator (ja, zoek dat maar eens op kinderen) heel dicht bij het veld geplaatst. Demian, Chiara en Tess kregen goede kansen op de gelijkmaker, maar de halsstarrige Drentse bal weigerde in de korf te verdwijnen.
Het leek over en uit toen aan de andere kant wel de zesde tegentreffer viel. Merle besloot echter anders en zette de 6-5 op het scorebord. Zunobri gooide alles op de aanval en vlak voor tijd was daar de beloning. Kim W schoot uit de draai prachtig de gelijkmaker door de korf. Tot verbazing van alles en iedereen besloot scheidsrechter Paula Artijdig echter deze (zuivere) goal af te keuren. Aangezien de VAR een dagje vrij had, hadden de vele protesten 
helaas geen zin. 
De wedstrijd eindigde dus in een 6-5 nederlaag, maar Zunobri D1 had absoluut een punt verdiend. Niet alleen voor het prima spel, maar vooral ook voor de getoonde instelling. Op deze manier gaan de punten vanzelf een keer komen!

Door: Bart Vonk

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram