Zunobri 1 maakt goede indruk in de eerste zaalwedstrijd

De afgelopen zaterdag startte voor Zunobri 1 de zaalcompetitie. Na oefenwedstrijden tegen onder andere Blauw Zwart en Wik ’34 moest de ploeg van coach Emiel Folkers laten zien dat het klaar was voor het echte werk. De eerste tegenstander deze competitie was Leeuwarden. Deze ploeg trof Zunobri in het verleden al vaker, en nog nooit wist Zunobri een punt te pakken.

De opening was sterk, want Alie Pera wist via een kleine kans en een vrije bal haar ploeg al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong te schieten. Het antwoord van Leeuwarden liet niet lang op zich wachten, en de gelijkmaker stond ook al snel op het scorebord.
Tijdens de eerste helft volgden de mooie aanvallen, van beide ploegen, elkaar in rap tempo op. Het publiek kreeg dan ook een wedstrijd voorgeschoteld waarbij het constant op het puntje van de bankjes in de Quick Silver S hal in Zuidhorn zat.
Leeuwarden trok het initiatief naar zich toe in de eerste helft, maar aan de hand van Rolf Pera bleef de Esha – Part of BMI group formatie in het spoor.
Richting de rust waren beide partijen nog altijd aan elkaar gewaagd. De combinaties liepen soepel, en er werd voor iedere bal gestreden. Na de 8-10 van de Friezen trokken Janneke van Hielkema en Simone Veenstra de stand maar weer eens gelijk. Tot aan de rust bleef het stuivertje wisselen. Thomas Wijtsma bepaalde de ruststand op 13-13.
Na de rust was het afwachten welke ploeg het scherpst uit de kleedkamer kwam. Zunobri was op papier de underdog, maar rook dat er iets te halen was tegen deze stugge Frieze ploeg. Simone Veenstra bracht haar ploeg voor het eerst in lange tijd weer op een voorsprong door de 14-13 te maken. Iets verderop in de tweede helft lukte het Zunobri zelfs het gat tot twee puntjes te vergroten, en leek een stunt in de maak.
Echter rechtte Leeuwarden de rug en boog de achterstand om naar een 17-20 voorsprong. Op dit punt bracht Thomas Wijtsma weer wat geloof in de blauw-witte harten en maakte Fred Pera even later de 19-20 en de 20-20.
Met slechts enkele minuten ging Zunobri op zoek naar de winst maar kon het niet voorkomen dat het toch weer tegen een achterstand aankeek. In de rommelige aanval die volgde wist Karlijn Suurd 21-21 te maken. In de laatste aanvallen die volgden maakten beide ploegen nog aanspraak op de volle buit, maar gescoord werd er niet meer.  Zo delen de ploegen de punten, en kan Zunobri tevreden terugkijken op de start van de competitie.
Volgende week treft Zunobri weer een sterke tegenstander. In Winsum speelt Zunobri dan tegen DWA/Argo. In de Ripperdahal start de wedstrijd om 19.20 uur.