Prachtige avond internationaal korfbal in Zuidhorn

Prachtige avond internationaal korfbal in Zuidhorn

Ook dit jaar weer was korfbalvereniging Zunobri weer gastheer voor enkele internationale teams die kwamen oefenen in Zuidhorn. Voor de tweede keer kwam het nationale team van Marokko op bezoek. Ook het nationale team van de Filipijnen kwam een wedstrijd spelen. Het drietal bezoekende teams werd gecompleteerd door Nador, eveneens uit Marokko.

Door: Fred Pera

De gasten melden zich in sporthal de Quick Silver S in Zuidhorn, allereerst voor een gezamenlijke maaltijd. De maaltijd was door de leden van Zunobri zelf georganiseerd en een heerlijke fruitsalade werd geleverd door Vers uit Grijpskerk.
Na het eten speelde een mix van Zunobri 1 en A1 tegen het nationale team van Marokko. De ploeg uit Afrika liet zien veel geleerd te hebben in het afgelopen jaar en pakte brutaal de leiding door scherp te schieten. De gastheren speelden zelf ook leuke aanvallen, en kon mooie treffers bijschrijven. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Marokko met 11-16.
De Filipijnen  traden in de tweede wedstrijd aan tegen het midweekteam van Zunobri. De beide ploegen maakten er een erg leuke wedstrijd van, waar prachtige acties werden afgewisseld met prachtige schoten. De midwekers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 11-10.
Het slotstuk van de avond was de wedstrijd tussen Nador en wederom de combinatie Zunobri A1/1.
Na een stroeve eerste helft lukte het Zunobri om in de tweede helft meer efficiëntie op de mat te leggen. De laatste wedstrijd werd ruim gewonnen door de ploeg uit Zuidhorn.
Al met al kan de organisatie trots zijn op een geslaagd avond. Voor het ruim opgekomen publiek werden drie leuke wedstrijden gespeeld en de internationale banden aangehaald.
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november zijn de internationale teams te zien op het International SealtQ Korfball Tournament in Stadskanaal.  

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram