Zunobri met opgeheven hoofd uit de AP Buitenbeker

Zunobri 1 trof in de eerste ronde van de A.P. Buitenbeker een ploeg die in een hogere klasse uitkomt dan de ploeg zelf speelt. Reserve tweede klasser KF de Walden 3 kwam op bezoek in Zuidhorn.
Voor Zunobri een mooie uitdaging, die de ploeg van Emiel Folkers met veel energie aanging.

Na de snelle 1-0 van Alie Pera antwoordden de gasten snel en ontwikkelde zich een interessante pot korfbal op het Matthijs Slager veld in Zuidhorn. Met de wind in de rug wist Zunobri in de eerste helft leuk korfbal te spelen, en bleef het in het spoor van de bezoekende Friezen.
Tot 4-4 ging de wedstrijd gelijk op en liet Zunobri zien goed mee te kunnen met het niveau van de opponent van de avond. De Walden nam na een kwartier spelen het initiatief in de wedstrijd door een gat te slaan van twee punten. Een sterke fase, met mooie doelpunten van Zunobri echter bracht Zunobri aan de leiding. Met vijf treffers op rij, waaronder een strafworp uit een mooi actie van Simone Veenstra, wist Zunobri op een 9-6 voorsprong te komen. Andere doelpuntenmakers waren onder andere Thomas Wijtsma en Rolf Pera.
Tot aan de rust behield Zunobri de voorsprong, want met 9-8 werd de thee opgezocht.
Direct na rust werd de stand gelijk getrokken, en lag de wedstrijd weer volledig open. De 11-9 van Janneke van Hielkema bezorgde de ploeg van sponsor Esha weer wat lucht, maar ook dit gat werd door de Walden gedicht. Op 13-13 trok Peter Schutte de stand nog maar eens gelijk, en een spannende slotfase kon beginnen. Met wissels van beide teams probeerden de coaches hun stempel op de wedstrijd te drukken. Verdedigend werd de druk van de Walden iets groter, en lijdzaam moest Zunobri zowel de 13-14 als 13-15 incasseren. Thomas Wijtsma verkleinde nogmaals de marge tot slechts één punt. In de laatste minuten trok de Frieze formatie nog eenmaal aan, en forceerde de 14-16. Het lukte Zunobri niet meer hier tegenover te zetten, en zo werd dit ook de eindstand.
Jammer voor Zunobri, dat al in de eerste ronde uit de beker ligt. Toch mag de ploeg van Folkers terugkijken op een prima optreden, en heeft het vertrouwen kunnen tanken richting aankomende zaterdag. Thuis speelt Zunobri dan om 15.30 tegen KV Lemmer.

Geschreven door: Fred Pera