Zunobri E1 vecht maar wordt overlopen

Op een heerlijk zonnige ochtend werd de competitie hervat en moesten de dames van coach Sharon het opnemen tegen een fel spelend Oerterp.

De eerste minuten liet de tegenstander gelijk zien elke bal te willen hebben en werd de korf van Zunobri onder vuur genomen. De 1-0 stond al snel op het scorebord en de 2-0 volgde niet veel later. Een walk-over dreigde, maar een mooie aanval via Tess en Kim werd door Kim afgerond waardoor de aansluiting werd gevonden: 2-1. De tegenstander schroefde gelijk een tandje bij en in strakke formaties werd er veel gedoeld. Een afstandsschot zette de 3-1 en even later ook de 4-1 op het bord. Dat was tevens de ruststand en hoewel de tegenstander wat sterker oogde kon er in de tweede helft misschien wel een comeback gemaakt worden.

Na de rust was er snel een score voor Oerterp, maar door een prima aanval via Merle en Lara kon Kim de 5-2 maken. Dat liet de tegenstander niet op zich zitten en continu gecoacht door hun trainer werd Zunobri gaandeweg de tweede helft overlopen, vooral in de omschakeling van balbezit naar balverlies. In enkele seconden lukte het Oerterp steeds om na een gemiste kans van Zunobri weg te rennen bij de directe tegenstander en bijna elke kans te verzilveren.
Hoewel Tess, Merle, Kim en Lara probeerden het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken stond er uiteindelijk 14-2 op het scorebord. Wel terecht, maar het was zeker niet zo dat E1 volledig kansloos was. Meerdere schoten gingen er net niet in en daar draait het natuurlijk wel om. Snel weer door naar de volgende wedstrijd. Succes E1!!

Geschreven door: Tjibbe Jan Werksma