Zunobri C1 haalt zege over de streep

Zunobri C1 haalt zege over de streep

Afgelopen zaterdag 13 April reisden de C1 van Korbalvereniging Zunobri af naar Buitenpost voor hun eerste wedstrijd van het veld seizoen met een treffen tegen de Flamingo’s.

De wedstrijd begon met -2 voor beide teams. Gevoelstemperatuur wel te verstaan. Terwijl de Teams aan het inspelen waren kwam de scheidrechter het veld op een keek bedenkelijk naar de donkere wolken die zich samen pakten boven het veld. Dit ging een zware wedstrijd worden. Niet alleen voor de teams maar ook voor het publiek dat stond te kleumen langs de kant. Al snel na het fluitsignaal stortte zich de eerste hagelbui zich al over onze spelers uit, snel gevolgd door natte sneeuw en opnieuw hagel. De bal veranderde in een glibberig object waarom de koude handen soms slecht grip kregen. Maar er werd dapper gekorfbald door bij de teams, zonder gezeur en geklaag. Petje af. De teams waren ook aan elkaar gewaagd aan beide kanten diverse kansen, maar het was Zunobri die de eerste bal er in kreeg. Echter vlak voor de rust scoren de Flamingo’s de gelijkmaker. In de rust iedereen snel naar binnen, opwarmen om fris beginnen aan de tweede helft. Tussen de buiendoor wordt het al snel 1-2 voor Zunobri gevolgd door een tegen goal van de tegenstanders, 2 tegen 2. Om niet te veel te verkleumen schakelt Zunobri een tandje hoger en maak 2:3 en 2:4. Vasthouden nu met nog maar een paar minuten op de klok. Echter de Flamingo’s laten zich niet kennen en zetten de stand al vlug op 3-4. Opeens begint het opnieuw spannend worden. Ze moeten het nu niet weggeven. Er wordt op zeker gespeeld, maar de korf die lokt en diverse pogingen worden gedaan. Hierdoor krijgen de Flamingo’s nieuwe kansen, maar gelukkig gaat daar er geen van in.  De wedstrijd eindigt in 3:4 zegen voor Zunobri. En nu snel naar binnen om weer warm te worden.  

Geschreven door: Sytse Henstra

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram