Zunobri C1 met knappe beginfase

Vandaag trad Zunobri aan tegen het hooggeplaatste Roreko. Met Roos als eerste wissel werd er gestart in de rode reserveshirts, aangezien de tegenstander zelf niet gezorgd had voor een tenue anders dan de kleur blauw.

De teams waren in het begin behoorlijk aan elkaar gewaagd. Een afstandsschot van Yoram viel net niet goed. Hans stond goed af te vangen onder de korf, wat betekende dat Zunobri vaak balbezit kon houden. Helaas leverde dit geen goals op, want het schot was niet scherp genoeg.
Na 15 minuten spelen kreeg Roreko een  vrije worp toegekend door de goed fluitende scheidsrechter. Dit leidde tot de 0-1; Julian liep uit, maar helaas dekte niemand door en kon er geheel vrijstaand gescoord worden. Opvallend waren de tactische besprekingen door de coaches Yoonie en Loes van Zunobri. Met enige regelmaat werden de spelers even naar de kant geroepen voor tips, waardoor het soms gebeurde dat de spelers snel weer een plekje in het vak moesten kiezen om weer aanspeelbaar te zijn.
Een mooi samenspel van Mirthe en Yoram met een prachtige doorloopbal van laatst genoemde, had een treffer verdiend, maar het geluk ontbrak als zo vaak deze wedstrijd. Ook Mare had pech in de afronding. En dan zul je altijd zien dat de bal er dan aan de andere kant wél in valt. Na balverlies van Tessa stond ineens de 0-2 op het scorebord. Een onzuivere worp van Mirthe naar het andere vak werd onderschept en direct afgestraft; 0-3. Een koelbloedig team, hoor, dat Roreko.
Julians schot ging net mis, nadat Sara goed had afgevangen en doorgespeeld.
Roreko liet zien effectiever te zijn en een mooi schot betekende de 0-4. Drie doelpunten tegen in twee minuten tijd. Jammer dat Zunobri even niet bij de les was, want bij vlagen werd er goed gespeeld.

Na de rust nam Roos de plek van Tessa over en werd gelijk de aanval gezocht. Een mooie kans van Zunobri was het gevolg, maar Mare  schoot net mis. Daarna volgden er weer kansen, Roreko stond echter scherp te verdedigen. Een geblokte pass van Julian werd koeltjes afgemaakt door tegenstander: 0-5. Roos verdedigde strak, maar het werd
0-6 na een onderschepte pass; iedereen was in de voorwaartste beweging, terwijl één tegenstander slim bij de korf bleef staan om volledig vrij te kunnen scoren.
Annet had een goede verdedigende actie in huis waarna Roos net miste en even daarna was het Julian die dan tóch een score wist te maken; 1-6. Met nog zo’n 10 minuten te spelen bleef Zunobri het proberen. Roos scoorde knap de 2-6 en een comeback leek even in de maak. De mooie combinatie tussen Mirthe en Yoram leverde nét geen goal op en Roreko demonstreerde tot slot nog eenmaal hun effectiviteit; 2-7.

Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien, waarin Zunobri goed mee kon komen en een lesje kreeg in koelbloedigheid bij het afronden. Met vertrouwen kan er gekeken worden naar de volgende wedstrijd, want kansen worden er genoeg gecreëerd. Succes Zunobri!

Verslag: Tjibbe Jan Werksma