Zunobri 1 naar vijfde plek na verlies tegen SF Deinum 1

Het afgelopen weekend speelde Zunobri een uitwedstrijd tegen SF Deinum. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst, en ook de vorige ontmoeting was erg spannend. Zunobri was toen met 12-11 te sterk.

Het initiatief was voor de ploeg uit Deinum in de eerste helft. Zunobri oogde rommeling en ongeconcentreerd. Waar het bij Zunobri niet lukte,  ging het aan de kant van de Friezen van een leien dakje. De gehele eerste helft lukte het Zunobri wel om in het spoor te blijven, en werd het gat nog niet onoverbrugbaar voor de ploeg van Emiel Folkers.
In de tweede helft probeerde Zunobri de marge te herstellen. Met meer geduld, en een strakkere verdediging lukt het Zunobri langzaam maar zeker langszij te komen bij de opponent van vandaag.
Halverwege de tweede helft lukte het Zunobri uit een lekkere aanval om voor het eerst op voorsprong te komen. Deinum echter wilde niet weer verliezen van Zunobri en zette vol aan. Het laatste kwart van de wedstrijd lukte het scoren bij Zunobri minder goed, en moest het met lede ogen aanzien hoe Deinum wederom langzaam afstand nam. Bij 21-17 floot de scheidsrechter voor het einde.
Volgende week een thuiswedstrijd voor Zunobri. DWA-Argo komt op bezoek in Zuidhorn. De wedstrijd start om 15.00 in de Quick Silver S hal in Zuidhorn.

Verslag: Fred Pera