Zunobri E1 schiet met scherp en haalt dubbele cijfers

Zunobri E1 schiet met scherp en haalt dubbele cijfers

Na enkele keren er al dichtbij te hebben gezeten, was het op de gedenkwaardige zaterdag 2 maart eindelijk zover. Zunobri E1, met als sponsor Land schoenenmode, greep met grote overmacht de eerste zege in de zaal. Maar liefst elf keer wist de jeugdige ploeg van trainersduo Sharon en Tjeerd het balletje door de korf te mikken! En aangezien de tegenstander Nic./Hoogkerk E3 dit maar drie keer lukte, werd er een prachtige 11-3 zege geboekt.

Het eerste kwart viel het schot nog niet echt, ondanks enkele aardige pogingen van Kim W. en Merle én een nogal dubieuze afgekeurde treffer van Kim W. Die laatste revancheerde zich echter door pal voor het eindsignaal alsnog raak te schieten: 0-1.

De basis voor de overwinning werd gelegd in het uitstekende tweede kwart. Merle schoot de 0-2 binnen en na een goede doorloopbal van de thuisploeg werd het 1-2. In het vervolg was Zunobri niettemin helemaal ‘on fire’. Tess en Kevin scoorden allebei tweemaal en zorgden voor een niet eens geflatteerde 1-6 ruststand.

In het derde kwart al snel een onderschepping van Merle en de aangespeelde Kim W. wist wel raad met de vrije schietkans: 1-7. Daarna stokte de scoringsdrift even, maar Nic./Hoogkerk profiteerde niet en kwam slechts eenmaal tot scoren.

Met een 2-7 voorsprong kon Zunobri met een gerust hart aan het laatste kwart beginnen. Zouden de dubbele cijfers gehaald worden? Jawel, want de deze ochtend met scherp schietende Tess en Kevin deden hun kunstje van het tweede kwart nog eens dunnetjes over en schoten weer twee keer raak. Nic pakte tussendoor ook nog een doelpunt mee en dus werd de bijzonder fraaie eindstand 3-11.

Stan, Kim. B en Chiara kwamen zaterdag misschien niet op de scorelijst, maar onderschepten, verdedigden en speelden met een geweldige inzet en passie. Deze zege kan dan ook zonder overdrijven een echte teamprestatie genoemd worden. Hopelijk is het een voorbode van nog meer overwinningen, maar het was sowieso genieten van de spelvreugde en wilskracht waarmee deze dag historie werd geschreven.

De in groten getale opgekomen supportersschare had zeer genoten van het spel en liet dat na afloop merken door een daverend applaus. Complimenten aan de trainers en het hele team, want uiteraard horen daar ook de afwezigen Alberto (feestje) en Lara (ziek) bij, met als welgemeend advies: ga zo door!

Een trotse toeschouwer.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram