Treurig verlies tegen Marum

Zaterdag 26 januari werd de wedstrijd NKC B1 – Zunobri B1 gespeeld in Marum. Al in de eerste aanval kwam NKC op 1-0 voorsprong door een snelle bal richting de korf. Het werd meteen al duidelijk dat NKC graag snel wilde spelen, wat tijdens de wedstrijd wat slordigheden met zich mee bracht. Ongeveer halverwege de eerste helft maakte Marit de 1-1, er lagen dus nog kansen genoeg. Maar al snel keerde het tij en kwamen de 2-1 en 3-1 binnen een paar minuten. Door beide partijen werden veel kansen gemaakt, alleen bij NKC gingen ze net wat beter de korf in. Tegen het einde van de 1e helft was het 4-1, totdat Markus de 4-2 maakte. Met 4-2 gingen we de rust in.

Na de rust kwam de slordigheid van NKC pas echt naar boven, er werd een strafworp toegekend aan Zunobri. Gemist. Hierna volgden ook weer veel kansen, waarvan maar weinig door de korf wouden. Het lukte Marit uiteindelijk wel om de 4-3 te scoren. Halverwege de 2e helft kregen we een vrije bal, wederom mis. Daarna gebeurde er iets opmerkelijk. Er werd een strafworp toegekend aan Marum, die 2x overgedaan moest worden omdat een van onze verdedigers “te dichtbij” zou hebben gestaan. En uitgerekend de keer dat deze verdediger deze fout niet zou hebben gemaakt ging de bal door de korf. Deze gang van zaken is een beslissing van de scheidsrechter, deze trek ik dus ook maar niet in twijfel.
Uiteindelijk valt ook de onvermijdelijke 6-3, maar er was nog tijd genoeg om dit recht te zetten. Met nog 7 minuten op de klok scoorde Jesse een strafworp, 6-4. Uiteindelijk kregen wij nog een vrije bal toegekend maar deze werd gemist.
En zo is de wedstrijd uiteindelijk afgelopen. Na veel gemiste kansen (letterlijk en figuurlijk) was de eindstand 6-4.