Zunobri 1 onderuit tegen gretig Spannum

In poule 4B stond voor Zunobri de afgelopen zaterdag een zware pot op het programma. Spannum kwam op bezoek in Zuidhorn. Op het veld staat deze derde klasser in de middenmoot, en vorig jaar waren de Friezen ook al meermaals te sterk voor de Zuidhorners.

Zunobri openende slordig tegen de gretige Friese ploeg. De sterke verdediging van Spannum zorgde ervoor dat Zunobri maar moeizaam tot kansen kwam. Aan de andere kant was het Spannum dat uiterst geduldig op zoek ging naar de juiste kansen, en deze met grote precisie  af wist te ronden. Een vlotte achterstand zorgde ervoor dat coach Folkers al in de eerste helft een wissel doorvoerde. Met een ruime 4-12 achterstand na pakweg twintig minuten leek de wedstrijd al gespeeld te zijn.
In de tweede helft probeerde Zunobri nog het gezicht te redden, maar een complete off-day van Zunobri zorgde via een 5-15 tussenstand tot een steeds meer groeiende achterstand.
Met het inbrengen van enkele wissels probeerde Emiel Folkers nog frisse energie binnen de lijnen te brengen. Richting het einde van de wedstrijd stoomde Spannum rustig door, wat uiteindelijk resulteerde in een 12-30 eindstand.
‘uithuilen en weer verder’ zal het motto worden voor de komende weken. Na een weekje rust wacht op 15 december de wedstrijd tegen het sterke DTS uit Surhuizum.