Van Dick Blaauw: 4 jaar voorzitterschap

Van Dick Blaauw: 4 jaar voorzitterschap

ZUIDHORN – Dick Blaauw nam na 4 jaar voorzitterschap afscheid op de laatste jaarvergadering, van zijn functie en daarmee een klein beetje van wat inmiddels “zijn” club geworden is. Dick kreeg de moeilijke taak om erelid en succesvol voorzitter Matthijs Slager op te volgen. Iets wat hij echter uitstekend en op geheel eigen wijze invulde. Dick is een mensen-mens en wist dit aspect door de vereniging voor elkaar te krijgen door keihard te werken aan de sfeer in de club en zowel leden als ouders nog meer betrokken te krijgen. In vier jaar tijd bloeide de vereniging weer helemaal op. Succes is Dick niet op uit want succes wordt bepaald door het gevoel, niet door kampioenschappen was zijn redenering. En dat dit klopt is nu 4 jaar later goed te merken. Vanaf deze plek willen we je hartelijk danken voor de mooie periode waar je ons in gebracht hebt.

Op verzoek van uw redactie heeft Dick een terugblik geschreven, graag delen we dit met u en jouw: 

De afgelopen vier jaar heb ik de voorzitter mogen zijn van onze korfbalclub. Donderdag 15 november heb ik de voorzittershamer teruggegeven aan het bestuur. In dit nieuwsitem geef ik een terugblik en geef ik antwoord op een aantal vragen die aan me gesteld zijn.

Een terugblik in vogelvlucht:

Zo’n vier en een half jaar geleden heeft Matthijs Slager mij gevraagd om de voorzittershamer van hem over te nemen. Nadat ik hier een tijdje over had nagedacht en na een goed gesprek met Hans Luining (…als jij voorzitter wordt, wordt ik penningmeester) heb ik uiteindelijk Matthijs opgebeld met de mededeling “it giet oan!”.  

In de afgelopen vier jaar is er veel gebeurd op diverse vlakken. Zo zijn we gegroeid als vereniging, hebben heel veel vrijwilligers actief, zijn financieel gezond en worden er op sportief vlak mooie stappen gezet. Dat is iets dat we met z’n allen doen en waar we allemaal trots op mogen zijn!

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op het aantal actieve leden en de betrokkenheid van deze leden. Tussen de 40 en de 50 vrijwilligers op een club van rond de 85 leden. Gaaf toch?

Wat wens je Zunobri toe?
Dat we mogen doorgroeien naar rond de 120 leden zodat we altijd mooie teams kunnen maken (dit is elk jaar weer een grote uitdaging voor met name de Jeugd Coordinator). Daarnaast: hoe meer mensen sporten (in ons geval dus korfballen) hoe mooier.

Wat zijn volgens jou de aandachtspunten voor onze vereniging?

  • Op het vlak van het bestuur: nieuwe aanwas is volgens mij noodzakelijk. Gelukkig gaan Herman Schutte en Rinke Bolster het bestuur tijdelijk versterken. Het is nog steeds belangrijk om een paar nieuwe bestuursleden te vinden. Dus mensen.. meld je alsjeblieft aan. Het hoeft niet veel tijd te kosten wanneer we de taken goed kunnen blijven verdelen.
  • Op het vlak van de begeleiding van de trainers en scheidsrechters: dit is iets dat alleen gedaan kan worden door leden die korfbalervaring hebben en is gewoon ECHT belangrijk. Door deze begeleiding kunnen onze leden sportief groeien, kunnen we leuke trainingen aanbieden en kunnen er wedstrijden gespeeld worden.
  • Op het financieel vlak blijven de sponsoren en geldinzamelingsacties belangrijk. Ongeveer 45% komt uit contributie, 15% uit sponsoring en 35% uit de geldinzamelingsacties en 10% uit de kantine. Zonder deze inkomsten kunnen we niet sporten. Dus: koop bij de sponsoren, help mee met de geldinzamelingsacties en drink gezellig koffie (of iets anders) in onze kantine.

Tot slot:
De vier jaar zijn voorbij gevlogen en ik kijk terug op een goede tijd waarin “met elkaar samenwerken om de club beter te maken” voorop stond.  Daarnaast ben ik trots dat ik de afgelopen periode jullie voorzitter mocht zijn. Dank jullie wel daarvoor!

Dick Blaauw

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram