Jaarvergadering met veel afscheid

Jaarvergadering met veel afscheid

ZUIDHORN – donderdag 15 november had het bestuur alle Zunobri leden geïnformeerd over de jaarvergadering. Een jaarvergadering met veel afscheid. Maar ook een jaarvergadering met veel positief nieuws.

Helaas viel de jaarvergadering samen met een oefenwedstrijd. De vergadering besloot dat dit niet de juiste weg was maar dus de leden die niet aanwezig konden zijn wel een stem te geven door voorlopige besluiten te nemen. 

Toch opende aftredend voorzitter Dick Blaauw positief, “want” zo kondigde hij aan, “de vereniging staat er gewoon goed voor”.

Zijn verhaal werd in de loop van de vergadering bevestigd met concrete verslaglegging van commissies. Zo bleek uit het secretariaatsverslag dat er vele activiteiten zijn ontplooit. Niet alleen op financieel gebied is de vereniging gezonder geworden ook op sportgebied zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. 
De exploitatie bracht aan het licht dat er een gezonde vereniging staat met een goede financiële buffer maar ook ruimte voor investeringen in jeugd en organisatie. De ook al aftredend, penningmeester Hans Luining kreeg een voorlopige decharge van de vergadering na het verslag van de kascommissie. 
Hoewel de begroting toch kritisch werd besproken bleef het gelukkig bij kleine wijzigingen en ziet het er zelfs rooskleurig uit voor Zunobri.

Conclusie is dat de aftredende voorzitter een gezonde vereniging achterlaat maar dat niet alleen, ook een vereniging waarbij er meer ouders dan ooit betrokken zijn en bovendien een uitstekende sfeer. 

De plannen van de diverse commissies waren te lezen in de verslagen die openbaar waren gemaakt in de vergadering en ook daaruit blijkt dat er nog veel werk te doen is maar dat dit werk dan ook gedaan wordt. Zo is de TC en de JeCo bezig om de jeugdtrainers begeleiders te geven. Deze begeleiders worden goed opgeleid door de KNKV. Ook zijn er vorderingen op het gebied van scheidsrechters, jonge mensen gaan de jongere groepen fluiten en er zijn nieuwe kandidaten voor KNKV scheidsrechter.

Helaas treed Dick Blaauw af als voorzitter, zal Hans Luining stoppen als penningmeester, bovendien stopt Ria Rispens na 6 jaar en is Jantine de Vries door tijdgebrek ook genoodzaakt te stoppen. Gelukkig boden Herman Schutte en Rinke Bolster zich aan als aspirant bestuursleden en zal oud-voorzitter Slager ondersteuning bieden bij thematische vergaderingen (zoals beleid maken rond technische zaken o.i.d.)
Vanaf deze plek bedanken we deze bestuursleden voor de mooie jaren en goed functioneren, we hebben veel aan deze mensen te danken.

Daarna sloot de officieel afgetreden voorzitter Blaauw met een hamerklap de vergadering en droeg de voorzittershamer symbolisch over aan het bestuur. 
Een klein beetje emotie met een vleugje trots is hier op zijn plaats. 

Van uw verslaggever: Christiaan Schaafsma

 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram