Trainersbegeleiding volop aan de gang

Trainersbegeleiding volop aan de gang

ZUIDHORN – Zunobri heeft zoals al in eerdere nieuwsberichten gemeld, gekozen om dit jaar vol te investeren in de technische jeugdopleiding van zowel de spelertjes als de trainers. 

Omdat Zunobri natuurlijk nog steeds een jonge ledendoorsnee heeft is er niet bij iedere jeugdtrainer zoveel kennis en ervaring als handig zou zijn. 

Daarom heeft Zunobri gekozen voor het relatief nieuwe model van jeugdtrainersbegeleiders. 

Elk team heeft zijn eigen jeugdtrainersbegeleider. 
Henk Nieuwenhuis begeleid de trainer/coaches van het A1 team, Henk heeft jaren bij Rog gekorfbald en ook op niveau, toen hij stopte als speler wilde hij toch blijven bijdragen aan Zunobri en doet dat op deze manier.

Christiaan Schaafsma begeleid de trainer/coaches van het B1 team, Christiaan heeft diverse trainerdiploma’s en de nodige ervaring als trainer en jeugdtrainer. 

Janneke van Hielkema begeleid de trainers/coaches van de C1, Janneke heeft ook al veel jeugdtrainerservaring en met haar pedagogische achtergrond en haar ervaring als jeugdcoordinator kan ze de jeugdtrainers helpen.

Manon Brander begeleid de trainer/coaches van de E1, Manon heeft behalve veel ervaring op verschillende niveaus als speelster ook al jaren lang ervaring met het jeugdtrainerschap. Nu ze gestopt is als jeugdtrainster kan ze samen met haar ervaring als jeugdcoordinator uiteraard veel betekenen voor de club.

Jantine de Vries begeleid de trainer/coaches van de F1, Jantine heeft als speelster bij Rog op niveau gespeeld en met haar sportgerelateerde vooropleiding en haar ruime ervaring als trainster, kan ze ook veel betekenen voor dit team.

Daarnaast is Matthijs Slager toegevoegd als individueel techniek trainer, hij heeft al veel kinderen op de training bijgeschaafd en zal dit blijven doen. 

Bovendien heeft Zunobri inmiddels een jeugdtrainersbegeleidingsplan welke door de bond goed is ontvangen, mede daarom doet Zunobri mee aan de clubgerichte pilot Trainersbegeleiding. 
Dit voorziet in 3x een op de clubgerichte bijeenkomst voor jeugdtrainersbegeleiders van Zunobri zelf en daarnaast nog 2 algemene cursusavonden voor het gehele district. 
Woensdag 7 november is de eerste bijeenkomst onder leiding van bondsconsulent en voormalig topkorfballer Kees Vlietstra. 
Woensdag 14 november is de eerste cursusavond ook bij Zunobri.

Zunobri is bovendien hofleverancier van deze cursus want Zunobri heeft behalve de aangestelde jeugdtrainerbegeleiders ook nog een aantal functionarissen rond te lopen die dicht betrokken zijn bij het jeugdwerk. 

Woensdag 14 november kan heel district Noord zich nog opgeven voor de cursusavond bij Zunobri om 19.30 uur. Klik hier voor het KNKV nieuwsbericht.

Geschreven door: Christiaan Schaafsma (coordinator jeugdtrainersbegeleiding)

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram