Zunobri 1 sluit eerste deel veldcompetitie af als runner-up

Zunobri 1 sluit eerste deel veldcompetitie af als runner-up

Het laatste speelweekend van de veldcompetitie stond voor Zunobri 1 de wedstrijd tegen Leonidas in de agenda. Leonidas staat vierde in de competitie en Zunobri bezet keurig de tweede plaats.
Na een verrassende overwinning van Leonidas op KC de Pein was Zunobri gewaarschuwd, in Noordwolde wordt de huid duur verkocht.

Zonder de zieke Jantine Ribeiro, maar met Esther Hamming in de basis startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Oostra. Met de vorige dikke overwinning op Leonidas nog in het achterhoofd meende Zunobri ook in deze wedstrijd al vlot op een voorsprong te kunnen komen. 
Niets echter was minder waar, want Leonidas wist in de eerste helft optimaal te profiteren van het slordige verdedigende werk van Zunobri. Zowel links als rechts probeerden de verdedigers van Zunobri fouten met nog meer fouten te herstellen. De scheidsrechter van dienst werd geen andere keus gegeven dan het geven van vrije ballen en strafworpen aan de Frieze tegenstanders. 
Het aanvalsspel was gelukkig bij vlagen wel prachtig, en in de eerste helft wist Zunobri met veel energie en mooie passes twaalf maal tot scoren te komen. Leonidas zette hier 10 doelpunten tegenover, waarvan maar liefst vijf strafworpen!
Na een pittige rustbespreking was het voor Zunobri zaak om niet langer achter de fouten aan te lopen, maar als team te verdedigen. Dit leek niet tegen dovemans oren gezegd, want het initiatief lag volledig in handen van Zunobri. Bij 11-17 had Zunobri een prettige voorsprong opgebouwd, en kon de gashendel weer iets verder dicht. Richting het einde van de wedstrijd werd er nog speeltijd ingeruimd voor wisselspelers Cho Luining en Roseanne van Rijswijk. De eindstand werd met twee rake schoten bepaald op 17-23.  Door deze overwinning kan Zunobri na de zaalcompetitie verder met de achtervolging van Leeuwarden. De Frieze koploper wist de eerste zeven wedstrijden te winnen, en gaat met 14 punten aan de leiding. 
In de oefenperiode voor de zaal speelt Zunobri leuke oefenwedstrijden. Op 6 november komen ploegen uit Argentinië en Marokko op bezoek. Het programma in de Quick Silver S. start om 19.00 uur.    

Geschreven door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram