Zwaarbevochten zege Zunobri 1

Zwaarbevochten zege Zunobri 1

In alweer de vierde competitieronde van het veldseizoen trof Zunobri 1 de afgelopen zaterdag Stadskanaal ’74. Stadskanaal degradeerde vorig jaar uit de derde klasse en Zunobri wist dat ze een tegenstander van formaat op bezoek kregen. 
Coach Folkers zette zijn pupillen voor de wedstrijd op scherp en eiste een bliksemstart van zijn ploeg.

En een bliksemstart kwam er van de kant van Zunobri. Met fris korfbal, een goede inzet en rake schoten wist Zunobri de voorsprong halverwege de eerste helft al op 7-1 te zetten. 
Het waren onder andere Jantine Ribeiro, Janneke van Hielkema en aanvoerder Stefan Steenbergen die het Stadkanaal knap lastig maakten. 
Na de vlotte start liet Zunobri de teugels iets vieren en kwamen de gasten uit Oost-Groningen weer iets dichterbij. Tjeerd de Jong en even later Thomas Wijtsma herstelden de marge voor Zunobri en met 10-6 werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.
In de tweede helft was Stadskanaal vastbesloten de huid duur te verkopen. Met strak verdedigen maakte Stadskanaal het aanvallen voor Zunobri erg lastig. De aanvallen aan de kant van Zunobri begonnen steeds moeizamer te lopen en dit gaf de ploeg uit Stadskanaal het vertrouwen dat er ondanks de matige start toch iets te halen viel.
Op 12-10 zette Zunobri nog eens aan om Stadskanaal definitief af te schudden. Fred Pera scoorde van afstand de 13-10 maar direct wist Stadskanaal te counteren, 13-11. In de slotfase van de tweede helft kroop Stadskanaal naderbij. Via 14-13 werd het even later 14-14. Zunobri had de hele wedstrijd het initiatief gehad, maar leek nu toch de wedstrijd uit de vingers te laten glippen. In de allerlaatste minuut zette Jantine Ribeiro nog eens hard aan. Met een strakke pass wist ze Janneke van Hielkema vrij te spelen die koeltjes de 15-14 wist te scoren. Nog eenmaal mocht Stadskanaal vol in de aanval, maar gelukkig voor de Esha – Part of BMI ploeg wisten de gastheren niet meer tot scoren te komen. Zo behaalde Zunobri alweer de derde overwinning op rij, en heeft het 6 punten uit 4 wedstrijden. 
Over twee weken gaat Zunobri op bezoek bij koploper Leeuwarden. Maar voor het zover is peelt Zunobri op 9 oktober een bekerwedstrijd tegen Joure. Om 20.00 zal de wedstrijd starten op het veld aan het van Starkenborgkanaal.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram