Zunobri 1 start seizoen met perspectief

Het seizoen 2018/2019 is de afgelopen zaterdag ook voor Zunobri 1 van start gegaan. Na een extra weekje rust, door het uitstellen van de wedstrijd tegen Leonidas, was de equipe van coach Emiel Folkers er klaar voor om de strijd aan te gaan tegen KC de Pein uit Opeinde.

De Pein 1 startte de competitie vorige week tegen Leeuwarden erg slecht. Voor de Friezen was het zaak de valse start van vorige week weg te poetsen tegen Zunobri. De Zuidhorners op hun beurt konden mooi kijken waar ze staan, tegen de vorige jaar gedegradeerde korfballers uit Opeinde.
In de beginfase van de wedstrijd wisten beide ploegen redelijk makkelijk tot scoren te komen. Het spel aan de kant van Zunobri oogde nog wat stroef maar met doelpunten van Tjeerd de Jong, Esther Hamming en Peter Schutte konden de blauw-witten meekomen tot 4-4.
De Pein zette halverwege de eerste helft aan en wist vrij eenvoudig uit te lopen naar een 8-4 voorsprong. Op 8-5 deed Jantine Ribeiro namens Zunobri weer wat terug. Richting het einde van de eerste helft lukte het de gastheren van deze wedstrijd uit te lopen naar een gat van zes punten. Op slag van rust promoveerde Zunobri nog een tweetal aanvallen tot doelpunten. Tjeerd de Jong scoorde de 13-8 en 13-9.
Na rust ging Zunobri op zoek naar verdere aansluiting bij hun opponenten. Via Fred Pera werd het 13-10 en even later scoorde Thomas Wijtsma de 13-11. Op dit punt hield de Pein het hoofd koel en wist weer uit te lopen naar een comfortabele 19-12 voorsprong. In een laatste alles of niets poging zette de ploeg van sponsor Esha nog één keer aan.  Met vijf doelpunten op rij van onder andere Janneke van Hielkema en een ijzersterk invallende Simone Veenstra lukte het Zunobri om terug te komen tot een klein verschil van 20-18. De Pein liet zien de wedstrijd nog steeds onder controle te hebben, en ging rustig op zoek naar de juiste kansen. Met nog twee treffers werd de eindstand op 22-18 bepaald.
Zunobri verliest de wedstrijd van de Pein, maar heeft gelukkig voldoende aanknopingspunten om verder te bouwen. Aanstaande dinsdag al moet Zunobri 1 weer aan de bak. Om 20.00 start de thuiswedstrijd tegen Leonidas op het veld aan het van Starkenborgkanaal.

Geschreven door: Fred Pera