Wijziging regels: Time-out en wedstrijdduur

Wijziging regels: Time-out en wedstrijdduur

De KNKV heeft onlangs besloten om weer een paar reglement en wedstrijdwijzigingen door te voeren. Voor ons als club betekent het wijziging in de wedstrijdduur en de invoering van de time-out.

Wedstrijdduur
Tot afgelopen seizoen was de wedstrijdduur in de zaal bij senioren en junioren 2×30 minuten en op het veld was het dan 2×35 minuten. 
Dit heeft de korfbalbond gelijkgetrokken. Vanaf het nieuwe seizoen is het voor senioren als voor junioren zowel op het veld als in de zaal gewoon 2×30 minuten. 

Time-out
Helemaal nieuw, maar niet onverwacht, is dat nu de time-out nu niet meer alleen voor het top-korfbal maar voor alle wedstrijdkorfbal geldt. Concreet zal dit bij onze club alleen voor de senioren 1 gelden. 
Hoe zit dat met de time-out. Elke ploeg mag per wedstrijd 2 time-outs aanvragen van 1 minuten. De scheidsrechter fluit na 50 seconden weer in en op de 60e seconden moeten alle ploegen opgesteld staan en moet er doorgespeeld worden. 
De coach vraagt een time-out aan en heeft tijd om deze weer terug te trekken totdat de scheidsrechter het bekende T-gebaar maakt. Vanaf dat moment gaat de time-out in en is die coach de time-out kwijt. 
Net als bij een wissel wordt de time-out geactiveerd zodra er een “dood” spelmoment is. Uiteraard kan je hem eerder aanvragen bij de scheidsrechter.
Ten tijde van de time-out wordt, zoals het woord al zegt, de klok stil gelegd en hoort dit niet tot de wedstrijdtijd. Het hoort natuurlijk wel bij de wedstrijd dus alle andere (gedrags-) regels blijven gelden. 

 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram