Jeugdtrainersbegeleiding

Jeugdtrainersbegeleiding

ZUIDHORN – Zunobri heeft halverwege afgelopen zaalseizoen een voorzichtige stap richting jeugdtrainersbegeleiding gedaan. Met een aantal ervaren krachten werd een stukje ervaring opgedaan. Bestuur, TC en jeugdcoordinator willen graag de jeugdtrainers helpen en ondersteunen waar kan maar Zunobri wil ook graag gebruik maken van de mogelijkheden die de club heeft en hun jeugdtrainers opleiden zonder tijdrovende cursussen.

Jeugdcoordinator Manon Brander heeft aangegeven dat ook zij het belangrijk vind dat er een meer structurele begeleiding maar vooral hulp en stimulering, moet komen. Omdat Willem Pera aan de technische commissie is toegevoegd en al hier en daar wat ondersteuning verleende gaat hij Manon meer ondersteunen op het gebied van spelvisie, clinics en cursussen. Christiaan Schaafsma zal de trainersbegeleidinggroep coordineren. 

Er is al een concept draaiboek gemaakt welke hier ook beschikbaar is : klik hier om deze in te zien

Maar omdat jeugdtrainersbegeleiding voor ons maar ook in het korfbal een vrij nieuw gebied is zoekt ook Zunobri nog naar de juiste structuur. 
Er zijn al een hoop dingen duidelijk geworden naar aanleiding van de korte periode dat de jeugdtrainersbegeleiders deze taak inmiddels 1 of meerdere keren bij de jeugdtrainers hebben uitgevoerd. 

Daarnaast heeft de korfbalbond (het KNKV) een pilot opgestart waar Zunobri vanaf het begin bij betrokken was en waar Zunobri ook graag aan wil deelnemen. Grote clubs die al de nodige ervaring hiermee hebben maar ook erg veel expertise bezitten gaan de clubs ondersteunen. In onze regio is dat AVO uit Assen. 

Onlangs is bekend geworden dat ook Zunobri de ondersteuning krijgt die het graag wil. 

De pilot trainersbegeleiding van het KNKV houdt in:

– Trainersbegeleiders leren hoe te kijken en hoe te begeleiden
– 20 weken lang (ongeveer een half jaar) durende pilot ondersteuning van KNKV
– 2 interactieve praktijkgerichte sessies met KNKV experts
– Diverse praktijksessies bij ons in de buurt of bij ons onder leiding van een KNKV expert 

Bij Zunobri hebben we nu de volgende jeugdtrainersbegeleiders:
Manon Brander, Janneke van Hielkema, Willem Pera, Henk van Nieuwenhuis en Christiaan Schaafsma. Terwijl Matthijs Slager techniektraining en ondersteuning gaat geven. Ook Fred Pera is beschikbaar om af en toe bij te springen en te helpen waar nodig en kan. 

Zunobri zal al vanaf de start van het seizoen verder gaan met de jeugdtrainersbegeleiding maar vanaf half september komt daar ook nog de pilot van het KNKV bij. 

Geschreven door: Christiaan Schaafsma

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram