Leuke slotdag met toekomstmuziek

Leuke slotdag met toekomstmuziek

ZUIDHORN – Zaterdag 16 juni was het dan zover, in deze drukke maand waarin de A1 afscheid nam van elkaar, hun trainers en het publiek, beachkorfbal opgestart werd en de C1 ook nog even kampioen werd, moest ook de Slotdag nog geperst worden. 

Toch waren velen uit de hele omgeving en zelfs uit den lande op komen dagen. Onder de bezielende leiding van Jantine en Dick werd het mixtoernooi in elkaar gezet. Maar vlak daarvoor was daar natuurlijk het inmiddels traditionele tentenkamp. 
Dit jaar misschien niet zo ruim bezocht als vorig jaar maar toch minstens zo leuk. 
De volgende dag was er een heus pannenkoek ontbijt dus voor de zoetekauwen onder ons een waar genot. Overigens was er niemand die je hoorde klagen. 

Het mixtoernooi
Het mixtoernooi kwam later op gang dan bij mensen bekend was, naar het schijnt waren de eersten al precies aanwezig om 10 uur zoals op ons aller facebook bekend gemaakt was. Toen het nood mailtje werd gestuurd was het al te laat, het toernooi begon bikkelhard om 11 uur. 
Dezelfde taferelen als vorig jaar, vriendjes van onze meiden gecombineerd met de kleinsten van onze club maar ook voetballertjes en volleyballertjers maakten er een waar theaterstuk van. 
Er werd gelachen en gelukkig niet gehuild maar uiteindelijk was het het team van Simone en ons oud-lid Aniek Veenstra die met de overwinning pronkte. 

De barbecue
Tussendoor kon ieder snel even thuis verfrissen hoewel dat tegenwoordig in de nieuwe douches ook kan. 
De barbecue brak aan, een heel stel mannen werd opgetrommeld om de barbecue aan te steken en te bedienen en hoewel het dan even wachten was, ging het ordelijk en gezellig. 
De kids hadden meer dan genoeg mogelijkheden om hun energie kwijt te raken terwijl er zich weer mensen bij voegden die bij het mixtoernooi niet aanwezig konden zijn. 

Vrijwilligers
Daarna was het tijd voor de traditionele toespraak van de voorzitter. 
Dick opende met een korte terugblik en sprak positief over de resultaten van de ploegen, C1 en A1 waren kampioen geworden maar B1 en D1 werden 2e dit jaar. 
Het was dan ook een druk jaar, nieuwe kleedcabines, maar ook het overlijden van ons oud-lid Rogchert van Wijk, kampioenschappen, moeizame wedstrijden, alle emoties zijn dit jaar weer gepasseerd.

Junioren
De A1 valt helaas uit elkaar, na 2 seizoenen gaan er mensen verhuizen, stoppen of door naar het 1e dus helaas moet dit mooie team ophouden te bestaan. 
Het hele team had iets voorbereid voor trainers Willem en Matthijs. Een leuk cadeau werd meegegeven aan trainers en scheidende spelers. Loes nam als aanvoerster het woord en herinnerde Willem aan zijn belofte dat hij zou gaan hakken. In de loop van de avond werd deze belofte dan ook ingelost. 

André Woltinge
Dick refereerde natuurlijk aan het feit dat er een nieuwe trainer is gevonden en dus werd André Woltinge naar voren geroepen, hij werd natuurlijk bedankt voor de vele jaren van arbeid. Een lastige periode heeft André overbrugt, Zunobri hoopt nu met de doorkomst van een paar junioren een beter jaar te krijgen. André heeft inmiddels een nieuwe club en gaat de uitdaging bij CB uit Groningen aan. 

Vrijwilligers
Dick vertelde dat de club dan wellicht ruim 80 leden heeft maar dat er maar liefst zo rond de 50 vrijwilligers voor Zunobri aan het werk zijn. En dus werden die vrijwilligers naar voren geroepen. Trainers, scheidsrechters, kantinemedewerkers en alle anderen kregen een uitnodiging voor een Vrijwilligersavond in oktober. 

Maar voorzitter Blaauw was nog niet klaar, “dan nu het interactieve deel” kondigde Blaauw enthousiast aan. Hij had een heel stel vrijwilligers nodig, en hup weg dook het publiek maar Dick liet zich niet uit het veld slaan en al snel stond er een hele kluit mensen. 
Ieder kreeg een grote blokletter voor en achter opgeplakt. 
Dick wilde specifiek bepaalde mensen even in de schijnwerper zetten, de vrijwilligers moesten samen met het publiek raden om wie het ging, Dick noemde steeds meer aanwijzingen tot de namen er uit kwamen. 

Vrijwilliger van het jaar
Op een gegeven moment moest geraden worden wie er in Zuidhorn woonde, 1 kind had, in de TC zat en scheidsrechter was. Fred Pera werd gevormd en al snel bleek waarom, het bestuur had unaniem besloten om hem tot Vrijwilliger van het jaar te benoemen. 
Met zijn dochter op de arm kreeg Fred mascotte “Frits” uitgereikt. 

Erelid
Maar nog was het spel niet afgelopen, Dick noemde al snel een eigenschap “trainer van de A1 die niet aanwezig is vandaag”, bliksemsnel vormden de letters zich tot Matthijs. 

Toen hield Dick even stil, hij gaf aan dat toen hij voorzitter werd hoorde van het erelidmaatschap. 
Het bestuur heeft namelijk besloten om de verdiensten van Matthijs als oud-voorzitter maar ook als vrijwilliger, te belonen met het erelidmaatschap van de vereniging. 
Matthijs was er nog niet omdat zijn dochter voor het Nederland kampioenschap speelde, maar hij zou nog komen. “Dus”, zo zei Blaauw, “zodra hij binnenkomt wil ik een groot applaus”.
Zo geschiedde. 

Daarmee liep de mooie avond ten einde, langzaam druppelden de mensen naar huis en alleen een paar die-hards bleven nog over om de avond af te sluiten. 

Bekijk hier de beelden:

>

  

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram