Zunobri 1 geeft goed partij in de halve finale AP-buitenbeker

Na de overwinning van enkele weken geleden op OKO 2 wachtte Zunobri 1 nu de halve finale strijd tegen Drachten/van der Wiel 4. De ervaren ploeg uit Drachten komt uit in de reserve tweede klasse en was op papier de grootste kanshebber voor de overwinning.

Zonder de geblesseerde heren Tjeerd de Jong en Fred Pera moest coach Woltinge puzzelen in zijn startopstelling. Harold Posthuma startte in de basis en de bank werd door Stefan Steenbergen en Thomas Wijtsma bezet. Bij de dames begonnen Janneke van Hielkema en Loes Henstra aan de kant.
De korfbalervaring werd als snel in de wedstrijd duidelijk. Drachten speelde rustige aanvallen en ging op zoek naar de juiste kansen. Zunobri had het lastiger in de beginfase en speelde meer korte aanvallen. In deze fase wist Drachten de korf prima te vinden en dit resulteerde in een achterstand van 0-5. Het was Simone Veenstra die de Veenstra-Stroeve/v.d.Leest formatie van de nul af schoot.
De doelpunten begonnen nu ook aan Zunobri-kant beter te vallen. Alie Pera scoorde de 3-6 en even later de 4-6.
Gaandeweg de eerste helft hield Drachten de leiding maar Zunobri verdedigde sterk en wist ook aanvallend mee te doen. Middels doelpunten van Harold Posthuma en even later Henk Nieuwenhuis werd het gat verkleind naar twee punten, 7-9. Na een doelpunt van Peter Schutte bepaalde Drachten de ruststand op 8-11.

Na rust moest Zunobri aan blijven haken om zicht te houden op de finaleplaats. Echter waren aan de Frieze zijde de puntjes op de i gezet en rustig werden de aanvallen opgezet. Via 6 doelpunten op rij werd een groot gat geslagen waarmee de wedstrijd beslist was. Thomas Wijtsma en even later Janneke van Hielkema lieten van zich spreken en mikten achter elkaar de 10-19 en 11-19 door de mand.
In de laatste 10 minuten liet Zunobri zien niet als makke schapen naar de slachtbank te leiden. Mooie aanvallen werden bekroond met doelpunten. Henk Nieuwenhuis, Esther Hamming en in de slotseconden ook Stefan Steenbergen gaven het slotakkoord voor Zunobri.

Bij de stand 16-22 floot scheidsrechter Salomons voor het einde van deze halve finalestrijd.
Zunobri is uitgeschakeld in de beker maar kan met opgeheven hoofd van het veld stappen, nu het goed partij heeft gegeven tegen een sterke tegenstander.
In de competitie wachten nog twee wedstrijden voor Zunobri 1. De laatste thuiswedstrijd is op 26 mei tegen Wik ’34 uit Damwoude.

Geschreven door: Alie Pera