Zunobri D1 speelt gretig tegen Hoogkerk D1

Zaterdag 10 maart trad Zunobri D1 in een uitwedstrijd aan tegen Hoogkerk D1. De thuiswedstrijd had laten zien dat Hoogkerk makkelijk scoorde van afstand èn met fraaie doorloopballen. Coach Irma, die de studerende Manon verving, stuurde 8 gretige spelers de fraaie sporthal in.

Het eerste kwart liet Hoogkerk gelijk zien een goede tegenstander te zijn. Na minder dan een minuut stond het 1-0. Zunobri liet dit niet op zich zitten en Yoram scoorde fraai de 1-1. Tessa en Mare waren ook nog een keer dichtbij een score, maar Hoogkerk liep weg naar 3-1. Maarten liet zich ook gelden en speelde erg scherp, waardoor er maar een klein verschil op het scorebord stond.

De 4-1 viel wat ongelukkig. Het leek toch echt op een goede verdedigende actie, maar de scheidsrechter besliste anders. Gelukkig was het Roos die snel de 4-2 aantekende. Er volgden veel aanvallen door Hoogkerk, waarbij enkele mooie afstandschoten zaten die tot een score leidden. De eerste helft eindigde in 7-3. Julian maakte tussendoor de verdiende 5-3.

Na de rust ging Hoogkerk door waar het gebleven was en werd gauw de 8-3, 9-3 en 10-3 gemaakt. Weer was het Yoram die, na goed combinatiespel, de 10-4 scoorde. Het derde kwart werd besloten met 11-4.

In het laatste kwart vloeiden de krachten wat weg bij Zunobri. Hoogkerk denderde door nog eens 7 doelpunten te scoren. De
13-5 kwam op naam van Mirthe en de 18-6 van Roos. Al met al een pittige wedstrijd, waarin Zunobri echter bij vlagen erg mooi spel liet zien. Thom had pech met zijn schoten, zoals ze wél vielen tegen Delfzijl en Doris verdedigde zoals altijd erg alert. Super!

Het team moet lekker blijven doortrainen, plezier houden en er elke wedstrijd vier kwarten vol voor gaan. Het wordt dan vast en zeker een mooi veldseizoen!

Geschreven door: Tjibbe Jan Werksma