Zunobri 1 verliest punt tegen Veenwouden

Op zaterdag 13 januari mocht de Veenstra-Stroeve/v.d.Leest formatie aantreden tegen Veenwouden. Beide ploegen hebben het lastig in de competitie, de laatste twee plaatsen worden bezet door de beide teams. De rode lantaarn wordt gedragen door het puntloze Veenwouden. Zunobri wist dit seizoen eenmaal te winnen van Veenwouden en bezet daarom plek zeven.

In sporthal de QuickSilver S. in Zuidhorn lukte het Veenwouden om de score te openen door een doelpunt te maken uit een strafworp. Esther Hamming antwoordde namens Zunobri snel en trok de stand weer gelijk. De gehele eerste helft hield Zunobri het initiatief in de wedstrijd, maar het lukte maar niet om weg te lopen bij de Friezen. Doelpunten van Henk Nieuwenhuis en Fred Pera zorgen ervoor dat de ruststand 6-6 werd.
Aan het begin van de tweede helft leek Zunobri het vizier iets te hebben aangescherpt. Het was Alie Pera die zorgde voor de 8-7. Het spel werd in deze fase van de wedstrijd steeds beter en Fred Pera kon voor het eerst de Zuidhorner ploeg op een voorsprong van twee punten zetten. Toen Tjeerd de Jong kort daarna ook nog eens de 11-8 en de 12-8 wist te scoren leek Zunobri de wedstrijd niet meer uit handen te gaan geven.Esther Hamming wist de score nog verder uit te breiden en Zunobri naar een comfortabele 13-8 stand te brengen.
Waar Zunobri met het hoofd al bij een mogelijke overwinning was streden de Friezen nog door voor iedere bal en goal. Zunobri verzuimde de nekslag uit te delen en liet de tegenstander van vandaag in leven. Langzaam kroop Veenwouden dichterbij. Het gat werd zelfs verkleind tot 13-12, en aan de kant van Zunobri begonnen de zenuwen op te spelen. Invaller Stefan Steenbergen wist het hoofd koel te houden en scoorde de 14-12. Met nog tien minuten op de klok was er voor de ploeg van coach Woltinge meer dan voldoende tijd om orde op zaken te stellen en de wedstrijd te beslissen. De doelpuntenmachine zweeg echter maar liefst 8 minuten aan zowel Zunobri als Veenwouden kant. In de laatste twee minuten zette Veenwouden nog eens vol aan, wat resulteerde in een tweetal doelpunten. Bij de stand van 14-14 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleef Zunobri met slechts een puntje achter. Voor de spelers een zuur gelijkspel, waar enkele doelpuntloze periodes zeker stof tot nadenken geven.
Komende zaterdag gaat Zunobri in Damwoude de strijd aan met Wik ’34 om 19.10 uur.

Geschreven door: Fred Pera