Oud-lid en medeoprichter Rogchert van der Wijk overleden

Oud-lid en medeoprichter Rogchert van der Wijk overleden

ZUIDHORN – Woensdag 27 december kwam bij ons het verdrietige nieuws binnen dat ons oud-lid Rogchert van der Wijk, die nauw betrokken was bij de oprichting en vele functies vervulde, aan de gevolgen van kanker op 25 december 2017 is overleden. Rogchert zou 9 januari 71 jaar zijn geworden.

Lees meer over Rogchert bij Oprichting

Lees meer over Rogchert

Lees meer over Rogchert-2

Rogchert was bij Zunobri al vanaf het begin betrokken. Oprichter Jelke Nijboer had Rogchert al in 1978/1979 op het oog omdat Rogchert toen al in Britil woonde. 
Rogchert korfbalde zelf toen nog bij Wees Kwiek in Nuis/Niebert. In 1979 koos hij echter ook voor een korfballoopbaan bij Zunobri. 
Dat bleek al snel, hij korfbalde nog volgens de oude techniek met een onderhands afstandschot maar hij scoorde daarmee met grote regelmaat. 

Dat hij aan het spelletje verslingerd was, bleek wel, want hij vervulde de functie van jeugdtrainer al sinds 1980, later deed hij ook nog de senioren van 1980-1984 bij Zunobri en nam hij plaats in de TC, ook als materialen man was hij zeer actief. 
In het 25 jarig jubileum omschreef hij het kampioenschap in 1989 als zijn hoogtepunt, toen promoveerde Zunobri naar wat nu de 3e klas is. 

In 1981 onderscheidde de bond hem met een bondsspeltje vanwege zijn 25 jarig korfbaljubileum.

Helaas moest Rogchert het in 1995 rustiger aan doen, hij kreeg hartklachten en werd daarna fysiek helaas nooit meer helemaal de oude, echter vooral in directe jaren daarna werd Rogchert een groot supporter van Zunobri. 

In 2000 was Rogchert de eerste Vrijwilliger van het Jaar, toenmalig voorzitter Slager kondigde dit ook groots aan, Rogchert was toen heel vaak bij de wedstrijden en vervulde toen regelmatig de rol van zaalwacht, dat waren dingen die hij nog wel kon doen gezien zijn gezondheid. 

In de tussentijd had hij zijn twee dochters al zien opgroeien bij Zunobri, Bianca en Miranda korfbalden vele tientallen jaren voor het blauw-wit van Zunobri. Inmiddels is hij opa van 4 kleinkinderen.

Later kwam Rogchert alleen nog bij bijzondere gelegenheden, zoals promotiewedstrijden of onze internationale wedstrijden. 

Het doet ons verdriet om ons oud-lid, supporter, bondsonderscheiden lid en vrijwilliger van het jaar te moeten missen. 

In een prachtig afscheid op vr. 30 december 2017 werd niet alleen zijn passie en activiteit voor het korfbal genoemd maar ook zijn eigenschappen zoals betrouwbaarheid en een man van weinig woorden. Ook zijn zorgzame kant werd genoemd, zo was hij jarenlang vrijwilliger in het Zonnehuis.

De eerste thuiswedstrijd op 6 januari 2018 werd er een minuut stilte in acht genomen, klik hier voor deze indrukwekkende minuut stilte

We denken aan Tini, de kinderen en de kleinkinderen en wensen hen sterkte met dit verlies. 

Geschreven door: Redactie website/bestuur/TC

 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram