Nieuwe kleedcabine’s geplaatst

Nieuwe kleedcabine’s geplaatst

ZUIDHORN – Al enige tijd is bekend dat het oude sporthalletje aan de Westergast niet meer onderhouden wordt. Ondanks de nostalgie zal dit halletje uit 1953 waarschijnlijk gesloopt worden. Daarom moest er voor Zunobri ook een alternatief komen.

Het bestuur had al diverse opties doorgenomen met de gemeente. Zo was behalve toch onderhouden ook gekeken naar samenwerking met tennis die hun kleedkamers minder intensief gebruiken dan wij. Ook was een mogelijkheid tot aanbouw bij de accomodatie van de tennisvereniging. 

Dit is natuurlijk nog steeds een optie maar voorlopig is besloten tot het plaatsen van kleedcabine’s naast het kunstgrasveld. 

Dit betekend dat per het veldseizoen na de zaal gebruik gemaakt gaat worden van deze nieuwe kleedgelegenheden, daarmee gaat er toch een stukje nostalgie verloren want vele generaties Zunobri hebben omgekleed, gedoucht, besproken ja zelfs kattekwaad uitgehaald in, om en rond het sporthalletje aan de Westergast. 

De sporthal werd gebouwd in 1952/1953 waarbij in die tijd gymnastiek de enige mogelijkheid was in de sporthal zelf, kleedgelegenheden werden echter ook gebruikt door de voetbalvereniging die vele tientallen jaren op het veld hebben gezeten wat nu van Zunobri is. 

 

Op de bovenste foto’s de oude situatie in 1953.
Op de foto onder: de lijnen symboliseren de huidige situatie, u ziet de verharde weg, de parkeerplaatsen en waar ongeveer het kunstgras begint.
(Foto’s: Zuidhorninbeeld.nl)

Toen VV Zuidhorn verhuisde naar het Johan Smitpark ging Zunobri korfballen op deze velden, in de negentiger jaren kon Zunobri zich de huur van het clubhuis veroorloven en droeg de VV Zuidhorn ook het door hen gebouwde clubhuis over aan Zunobri. 

Begin jaren 2000 werd er al stevig gediscussieerd over de kleedaccomodatie, zo kon Zunobri de scheidsrechter niet een eigen kleedkamer bieden wat eigenlijk wel gewenst was. Bij de verbouw plannen van het clubhuis werd serieus gekeken naar een klein kleedkamertje voor de scheidsrechter, dit kon om allerlei technische redenen niet doorgaan. 

Nu alweer 17 jaar later is de oude sporthal versleten en af, het voldoet lang niet meer aan de eisen van deze tijd, het verval treed in en er kan al geen gebruik gemaakt meer worden van de hal zelf waar tot voor kort nog vechtsporten en ballet werd gehouden. In de jaren 90 gaf Zunobri aan de jongste jeugd daar nog training. 

Er wordt dus afgescheid genomen van ruim zestig jaar sporthal Westergast. 

Zunobri verwelkomt echter de nieuwe kleedcabine’s en hoopt er zo snel mogelijk gebruik van te kunnen maken. 

Hieronder de foto’s.

 

 

 

Geschreven door: Christiaan Schaafsma

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram