Vrijwilliger in Beeld: Hans Luining

Vrijwilliger in Beeld: Hans Luining

Wie ben je en hoe oud ben je.
Ik ben Hans Luining en ben ondertussen 51 jaar jong

Waar woon je
Ik woon sinds 1991 in Zuidhorn, ik ben import.

Studeer je? Zo ja wat?
Ik studeer niet meer maar leer nog welk elke dag.

Zo nee wat doe je dan?
Ik ben nu werkzaam via een detachering bureau bij de Gasunie. Ik ben daar engineer op het gebied van elektro en instrumentatie. Ben nu bezig op locatie Ommen waar we de besturing van de Gascompressoren renoveren, deze zorgen dat we genoeg druk houden in de Gasleidingen, zodat onze CV ketel en gastoestel goed blijft werken.

Wat zijn je hobbies?
Korfbal, Geocachen, Spinning, Wielrennen en mijn gezin 

Vertel zo uitgebreid mogelijk hoe je op korfbal gekomen bent en hoe jekorfbalcarriere tot nu toe gegaan is.

Toen ik 8 jaar oud was ben ik met een klasgenootje meegegaan naar een korfbaltraining bij korfbalvereniging ROG in Groningen. Ik kreeg daar training van de David Wolting, ja dat is de vader van André onze trainer van Zunobri 1.
Bij ROG ben ik van de pupillen, aspiranten, junioren doorgegroeid naar de senioren. Erna kwam ook bij ROG korfballen en we werden een korfbal setje. In 1991 zijn we verhuisd naar Zuidhorn en ben toen lid geworden van Zunobri. Eerst heb ik nog heen en weer gereist tussen Zuidhorn en Groningen, we hadden geen auto dus fietste ik naar de trainingen toe om 1,5 uur te trainen en toen weer op de fiets naar Zuidhorn. Dat werd toch een beetje te gek, toen naar Zunobri gegaan waar ik onder Kees Moorlag een jaar heb gekorfbald. We hadden en auto gekocht en mijn hart trok toch naar ROG en ben daar weer gaan korfballen. In 2000 kwam onze zoon en ben toen gestopt in Groningen, ik miste het korfballen toch en ben weer naar Zunobri gegaan. Ik kon niet echt mijn draai vinden en ben toen weer gestopt. Ik wilde niet meer op zaterdag spelen en ben toen gaan midweken bij ROG. Cho ging eerst voetballen en ging Yoon-Ie volleyballen na dit geproefd te hebben zijn ze ook gaan korfballen wat ik natuurlijk erg leuk vind. 
Heb de afgelopen jaren nog wat wedstrijden meegedaan met Zunobri maar mijn knie laat het een beetje afweten.

Vertel eens wat je allemaal doet voor de vereniging en waarom je dit allemaal doet. Wat vind je het leukst om te doen en waarom?
Binnen de vereniging ben ik penningmeester, voorzitter van de Technische Commissie, coach van de C1 en af en toe fluit ik een wedstrijdje. Ik vind Zunobri een leuke club en mijn kids hebben er een mooie tijd. Ik vind dat je als ouder ook betroken moet zijn bij de sport van de kind. Dit kan door af en toe te kijken of andere activiteiten binnen vereniging.

Heb je nog een toekomstbeeld en zo ja wat voor toekomst zou je willen?
Een mooi en gezond leven.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram