Voorzitter Dick Blaauw stelt zich voor

Voorzitter Dick Blaauw stelt zich voor

 
 
Mijn naam is Dick Blaauw. Sinds 10 november (2014) mag ik de voorzitter zijn van deze mooie sportclub. 

Ik woon sinds 2010 in het gezellige Zuidhorn samen met Erica (mijn vrouw), Irma, Matthijs en Annet. Daarvoor woonden we in Groningen. In het dagelijks leven ben ik ICT Projectmanager bij het leuke bedrijf NewNexus (www.newnexus.nl).

In mijn vak als projectmanager kom ik in verschillende organisaties waar een verandering gerealiseerd moet worden. Deze verandering heeft over het algemeen verschillende kanten; o.a. organisatie, proces, mensen en software. Het is een leuk vak dat veel uitdaging biedt en waar ik veel energie in kwijt kan.

Ik ben in aanraking gekomen met Zunobri door mijn zoon. Hij begon bij de E-tjes korfbal te spelen. Ikzelf speelde in die tijd basketbal bij Dunk en vond korfbal zelf niet zo spannend. Dat veranderde toen ik vaak aan de kant van de lijn stond om Matthijs aan te moedigen. Ik zag dat het korfbal heel veel leuke “ingrediënten”  heeft zoals o.a. samen spelen, techniek en tactiek. Gevolg was dat ik het steeds leuker begon te vinden. Uiteindelijk ben ik gezwicht en heb het basketbal ingeruild voor korfbal (je had de andere basketballers eens moeten zien kijken toen ik dit vertelde ;-)).

Daarnaast is Zunobri gewoon een hartstikke leuke vereniging waar een hele leuke sfeer hangt.  Deze sfeer zie je op en rondom het veld maar ook tijdens de diverse activiteiten die georganiseerd worden (een uitschieter daarin is voor mij het kamp; nagenoeg alle leeftijdgenoten samen en een goede en gezellige sfeer).

In het begin van de zomer benaderde Matthijs Slager mij om het voorzitterschap over te nemen. Ik heb daar eerst goed over nagedacht en een tijdje meegelopen met het bestuur om te kijken hoe het gaat op dit front. Uiteindelijk heb ik daar “ja” tegen gezegd.

Zo’n mooie club als Zunobri moeten we namelijk met zijn allen goed draaiende houden!

Als je vragen hebt of je wilt ideeën delen, dan kan je altijd even contact met me opnemen.

Een sportieve groet!

Dick Blaauw

Instagram