Mooie overwinning bezorgt Zunobri vertrouwen voor nieuwe jaar

ZUIDHORN – Dan is daar alweer de laatste wedstrijd van het jaar 2023. Niet zomaar een wedstrijd. De return tegen Noordenveld 4, het moment van de waarheid. Bij winst doet Zunobri weer mee om het kampioenschap, bij verlies wordt het bijna onmogelijk om EKC en Noordenveld in te halen. Sinds het verlies in Roden is de ploeg druk bezig geweest met een nieuw aanvalsplan waarmee zij denken Noordenveld te verslaan. Het motto: ‘Hoe langer wij de bal hebben, hoe minder vaak zij kunnen scoren’.

Onder leiding van C. Schaafsma beginnen beide ploegen de wedstrijd. Het is Noordenveld die al gauw met twee rake treffers op een 0-2 voorsprong komt. Fred Pera maakt de 1-2, gevolgd door nog twee van Noordenveld, 1-4. Niet de start waar Zunobri op had gehoopt. Toch blijven alle spelers erin geloven. Aanvallen met soms wel vijf of zes kansen, aan de andere kant weet Noordenveld tot slechts één of twee kansen te komen. Het antwoord is simpel. Zunobri moet scoren.

Janneke van Hielkema en Sharon van der Leest trekken de ploeg voort en zetten de stand op 3-4. Noordenveld met de 3-5. Janneke vanuit de vrije bal de 4-5. Tjeerd de Jong weet dan van dichtbij de stand gelijk te trekken. Noordenveld pakt dan de voorsprong terug als Fred nogmaals scoort, 6-6. Tjeerd blijft scherp van dichtbij en zet Zunobri voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 7-6.

Het geloof, de werk ethiek, het gejuich vanaf de tribune, iedereen weet dat hier gewonnen kan worden, maar de wedstrijd is nog lang niet uitgespeeld. Het verschil is maar een punt en Noordenveld laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Zij maken de 7-7. Fred met zijn derde voor de 8-7. Noordenveld weet dan opnieuw de voorsprong te pakken, 8-9. Tot in de laatste minuten van de eerste helft blijft het verschil minimaal. Janneke maakt de 9-9. Simone Veenstra de 10-9. Noordenveld, 10-10.

Rust.

Nog 30 minuten om met de winst naar huis te gaan. Het plan doortrekken. Verdedigend een schepje er bovenop. Die bal door de mand gooien. Uiteindelijk is het niet zo moeilijk. Janneke laat dat zien met alweer haar vierde doelpunt van de wedstijd, 11-10. Tjeerd is daar dan ook met zijn derde. Fred komt ook op vier te staan. Stefan Steenbergen maakt dan zijn eerste doelpunt. Uit het niets staat de ploeg op en laat het zien dat zij en zij alleen het jaar eindigen met winst.

Noordenveld doet iets terug voor de 14-11, maar de nieuwe strategie komt nu echt in werking. Met een verschil van drie moeten de spelers gedisciplineerd blijven spelen. Elke seconde telt. Of je breidt de voorsprong nog verder uit. Yoon-Ie Luining knalt van ver de 15-11 binnen. Simone maakt de 16-11 van dichtbij. Noordenveld dan de 16-12. Janneke haar vijfde van de wedstrijd, 17-12.

Noordenveld weet dat zij meer risico moet nemen. Een achterstand van vijf doelpunten is niet zomaar weggepoetst. Inmiddels laten de spelers van Zunobri het plan iets meer los, zij kunnen de winst al proeven. De 17-13 wordt binnen geschoten door Noordenveld, als Fred zijn vijfde maakt voor de 18-13. Stefan nog de 19-13. Noordenveld met twee. Gevolgd door een knap doelpunt van Sharon. Noordenveld, 20-16. De laatste minuut is aangebroken en inmiddels zijn ook Manon Brander en Yoram Birza het veld in gekomen. Om de winst te vieren, het publiek te entertainen, gaat de aanval los. Iedereen doet een poging tot scoren, maar het is uiteindelijk Thomas Wijtsma die op een of andere manier de bal door de mand gooit met één hand. Gevolgd door het eindsignaal.

De twee punten zijn binnen, de handen worden geschud met Noordenveld en de lach krijg je niet van het team zijn gezicht. Laat het nieuwe jaar maar komen. Het vlaggenschip van Zunobri is klaar voor een ware kampioensstrijd.

Door: Stefan Steenbergen