Zunobri ondanks overwinning nog niet tevreden

Zunobri ondanks overwinning nog niet tevreden

ZUIDHORN – De derde thuiswedstrijd van het seizoen is tegen het derde team van Stadskanaal ’74, waarin Zunobri op zoek gaat naar de derde overwinning. Een broodnodige overwinning voor het kampioenschap. Met het doelpuntenfestijn van vorige week hebben de spelers genoeg zelfvertrouwen getankt om tegen Stadskanaal door te knallen.

De openingstreffer komt van Thomas Wijtsma, 1-0. Stadskanaal komt op gelijke hoogte, 1-1. Stefan Steenbergen weet dan na een fraaie pass van Yoon-Ie Luining de 2-1 binnen te gooien. Stadskanaal opnieuw, 2-2. Beide ploegen gaan gelijk op in de beginfase. Tjeerd de Jong maakt dan de 3-2, gevolgd door de 4-2 van Thomas. Een kleine voorsprong die al gauw kleiner wordt gemaakt door Stadskanaal. Simone Veenstra gooit dan de 5-3 binnen en Stadskanaal de 5-4.

Het lijkt een herhaling van de wedstrijd tegen KVW ’22 6 van vorige week. Zunobri kan maar moeilijk uitlopen tot een comfortabele voorsprong. Toch staat de ploeg met meer discipline te spelen. Van te voren was de verwachting dat Stadskanaal weinig druk zou geven. Het is dan aan de spelers van Zunobri om het spel te maken. Zich niet te laten verleiden om van ver een schot te lossen die in de handen valt van de tegenstander.

Het duurde even voordat de kansen vielen, maar zodra de 6-4 binnen vliegt van Manon Brander is de ploeg weer los. Yoon-Ie, Stefan en Manon zetten de stand op 9-4. Janneke van Hielkema maakt de 10-4. Stefan de 11-4. Een voorsprong van zeven doelpunten en de eerste helft is nog niet voorbij. Een voorsprong die Zunobri alleen niet vast weet te houden. Stadskanaal weet driemaal te scoren als Simone iets terug doet voor de 12-7. Stadskanaal de 12-8. Janneke met de 13-8. Stadskanaal met de laatste treffer voor het rustsignaal, 13-9, een verschil van vier.

Het is niet de meest inspirerende wedstrijd. Tegen KVW was de tevredenheid duidelijk zichtbaar. Met de voorsprong van vier doelpunten, een eerste helft waarin Zunobri duidelijk de overhand heeft, weet de ploeg dat er veel meer in zit vandaag.

Karlijn Suurd, Matthijs Blaauw, Sharon van der Leest en Fred Pera hebben de eerste helft vanaf de bank gezien en mogen nu het restant van de wedstrijd uitspelen. Het restant waarin Stadskanaal de 13-10 maakt. Sharon weet te scoren voor de 14-10. Stadskanaal weet dan terug te komen tot een verschil van twee. Zunobri maakt het onnodig spannend.

Fred zet met twee rake goals de stand op 16-12, Manon en Janneke weten ook te scoren, 18-12. De wedstrijd lijkt dan eindelijk gespeeld te zijn met een verschil van zes. Stadskanaal weet nog de 18-13 te maken. Karlijn en Simone de 19-13 en de 20-13. 20-14, Stadskanaal. Matthijs weet ook nog te scoren voor de 21-14 gevolgd door een goal van Stadskanaal. Simone en Allard sluiten de wedstrijd af voor een eindstand van 23-15.

Een ruime overwinning, doelpunten voor alle spelers, maar met genoeg momenten waarin Zunobri zich achter de oren mag krabben. Van zeven voor, naar twee voor, terug naar een verschil van acht. Kijkend naar de harde cijfers is de eindstand misschien zo gek nog niet. Stadskanaal krijgt gemiddeld zo’n 22 doelpunten tegen en weet er zelf zo’n 13 te maken per wedstrijd dit seizoen. Een gemiddelde uitslag van Zunobri tegen Stadskanaal. Gemiddeld zal niet goed genoeg zijn tegen Noordenveld 4. Het team heeft twee trainingen om zich klaar te stomen. De laatste wedstrijd van het jaar alweer. Zaterdag 23 december, in de Quicksilver S, 18:35 uur, Zunobri 1 – Noordenveld 4.

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram